Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF x FOODIES

Met de recepten van foodies
En de tips van onze slager Bert
Zet u het lekkerste vlees op tafel

Lindenhoff slagerij X Foodies

Met de recepten van Foodies en tips van onze slager Bert zet u het lekkerste vlees van onze boerderij in Baambrugge op tafel! Bijzondere gerechten en de beste manieren om te bereiden, handig bij elkaar. Ontdek meer over de herkomst van de ons vlees en bestel de recepten eenvoudig met één klik. Dan komen wij de boodschappen gekoeld thuis bezorgen!

X
LINDENHOFF
FOODIES

AAN DE SLAG MET FOODIES

Ga aan de slag met Baambrugs big kotelet! Perfect om een schnitzel mee te maken, want het been geeft veel smaak af. Benieuwd naar een bijzondere variatie? Foodies weet wel hoe en neemt u mee op reis – naar Japan!

DE PERFECTE SCHNITZEL

Kies in plaats van een Hollandse schnitzel eens voor tonkatsu – de Japanse variant! Nog steeds met een krokant laagje, maar net even anders. Van de saus houdt u wat over, dus kunt u er later nog eens van genieten. Extra lekker met de frisse rettichsalade!

 

Ontdek recept

Foodies selectie

Alles in huis voor een Japanse tonkatsu met frisse salade

X
LINDENHOFF
FOODIES

Baambrugs big varkenskotelet

Dit prachtig ribstuk komt van het Baambrugs big varken. Het been geeft veel smaak, evenals de mooie vetrand die de filet tijdens het braden beschermt. De ribbetjes zijn al grotendeels vrijgemaakt, maar voor de echte Franse uitstraling kan het tussenliggende vlees gemakkelijk verwijderd worden. Ideaal voor de barbecue óf om de lekkerste schnitzel die u ooit at mee te bereiden!

Over het ras

Op zoek naar gezond en smaakvol varkensvlees werd een bijzonder ras gekruist. Lindenhoff oprichter Ben te Voortwis werd benaderd door Robert Kranenborg — toentertijd chef van restaurant La Rive in het Amstel Hotel — met het verzoek om smaakvol varkensvlees, omdat er niemand was in Nederland die hem dat nog kon leveren. Vanuit die behoefte is Ben, naast zijn Gasconne runderen, ook varkens op zijn boerderij gaan houden en zodoende ontstond in 1992 het Baambrugs Big op ons erf.

Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken, waar het dier in ruime hokken leeft met volop frisse lucht, daglicht en uitloop naar buiten. Het rosé vlees is een culinaire delicatesse vanwege het sappige, smaakvolle karakter.

Bestel Baambrugs big kotelet

TIPS VAN LINDENHOFF SLAGER BERT

Schnitzel van Baambrugs big

    • Een schnitzel maakt u volgens Hollandse begrippen traditioneel van de bovenbil van een kalf of varken. Maar een kotelet, zeker die van het Baambrugs big, is ook perfect, omdat het been veel smaak afgeeft. Haal het vlees ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
    • Voor een klassieke schnitzel klopt u het vlees plat met een vleeshamer of de onderkant van een koekenpan. Bij een Japanse Tonkatsu slaat u deze stap over.
    • Gebruik in plaats van panko ook eens zelfgemaakt broodkruim. Rooster een paar sneetjes witbrood in de oven ca. 25 minuten op 150°C en maal fijn in de keukenmachine. Het verschil proeft u meteen!

 

  • Zo’n lekkere kotelet bakt u niet – die frituurt u in een flinke laag olie. Niet te heet, want dan droogt het vlees uit. In 6-8 minuten krijgt u mooi, sappig vlees!
  • Bij goede schnitzels zit de paneerlaag los om het vlees. Het geheim? Houd het vlees in beweging in de pan, zodat het niet teveel gaat plakken en u een krokant jasje krijgt.
  • Deze koteletten komen van onze eigen varkens in Baambrugge. Kom gerust eens langs in de Marché, onze boerderijwinkel, voor meer tips van slager Bert! De Marché vindt u aan de Rijksstraatweg 21, maar bestellen kan natuurlijk ook via lindenhoff.nl – dan worden alle ingrediënten gekoeld thuisbezorgd.

Foodies op uw deurmat

Foodies op uw deurmat

Deze uitgave van foodies ligt nu in de winkels en is online te bestellen! Kunt u nou geen genoeg krijgen van deze heerlijke recepten? Neem dan een abonnement op de foodies.

Foodies gelooft dat u gelukkiger wordt wanneer u aandacht heeft voor uw maaltijden, wanneer u kookt en bakt met pure ingrediënten en erbij stil staat waar uw eten vandaan komt. Daarom vindt u in de foodies de lekkerste recepten en mooie food-verhalen — mét handige persoonlijke tips van de redactie voor het allermooiste resultaat!

Schnitzels uit Baambrugge

Zin in een heerlijke schnitzel? Die hebben we! Van 100% Baambrugs Big, een varken dat leeft zoals een varken hoort te leven. Lekker in de modder, met gevarieerde voeding op het menu. Of probeer eens een Gasconne kalf of runderschnitzel. Paneren kan, maar naturel is deze schnitzel ook lekker!

De Lindenhoff slagerij

Bij onze slagerij kunt u terecht voor het mooiste vlees van rustieke rassen, zoals het Gasconne rund en kalf, Kamper lam, Baambrugs big, Gasconne varken en Simmentaler rund. Ons vlees wordt vakkundig gerijpt – dus minimaal 21 dagen –  in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen. Bij een bestelling portioneren onze slagers het vlees. Iedere bestelling wordt dus op maat gemaakt! Ook bieden we mooie worsten en andere vleeswaren en een breed wild & gevogelte assortiment van onze leverancier Pieter van Meel.

Ontdek onze slagerij