Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF x FOODIES

Verrukkelijke recepten van foodies
Expertise en tips van slager Bert
Het allerbeste van onze boerderij

Lindenhoff slagerij X Foodies

Met de recepten van foodies en tips van onze slager Bert zet u het lekkerste vlees van onze boerderij in Baambrugge op tafel! Bijzondere gerechten en de beste manieren om te bereiden, handig bij elkaar. Ontdek meer over de herkomst van de ons vlees en bestel de recepten eenvoudig met één klik. Dan komen wij de boodschappen gekoeld thuis bezorgen!

X
LINDENHOFF
FOODIES

TOSCAANSE T-BONE

Dat de T-bone steak eenzelfde vorm heeft als Toscane is bijzonder toeval – Bistecca alla Fiorentina is al honderden jaren oud en was een feestmaal voor de rijken van Florence. 

BISTECCA ALLA FIORENTINA

Een extra dik gesneden T-bone gegrild op de barbecue, zo ziet de traditionele Florentijnse biefstuk eruit. Met de handige tips van slager Bert en het recept van foodies zet u een perfect gegrild stuk vlees op tafel met een salade van tuinbonen en Parmezaan.

 

Ontdek recept

Foodies selectie

Alles in huis voor traditionele Bistecca alla Fiorentina

X
LINDENHOFF
FOODIES

Simmentaler T-bone

In feite een stuk dunne lende en een stuk ossenhaas in één steak, verbonden door een t-vormig stuk lendewervel. Het beste van twee werelden – mooi dooraderd en voorzien van een vetrand aan de ene kant en mager en mals aan de andere.

Over het ras

Het Simmentaler rund stamt af van het Berner Stamboekvee uit Berner Oberland in Zwitserland; de officiële benaming is Simmentaler (Fleckvieh). Het is een middelgroot tot groot rund met stevige botten en een goede bespiering. Het dier is gevlekt met lichtgeel tot roodbruine vlekken op een witte ondergrond. Het is van nature een dubbeldoelras met een goede melkproductie en behoorlijke vleesproductie. De Lindenhoff selectie van het Simmentaler rund komt uit Zuid-Duitsland en heeft een goede vetdooradering en een vrij grove draad. De dieren lopen in de uitlopers van de Alpen en hebben hun leven lang natuurlijke, plantaardige voeding gegeten.

Bestel T-bone steak

TIPS VAN LINDENHOFF SLAGER BERT

Simmentaler Bistecca alla Fiorentina

 • Traditioneel hoort de snit twee vingers dik te zijn, wordt het vlees gegrild op houtskool en gegeten met bonen. Heeft u geen barbecue of houtskoolgrill? Gebruik dan een gietijzeren pan en laat die loeiheet worden voor het beste resultaat.
 • De T-bonesteak is goed gerijpt en heeft een flinke vetrand, maar het vlees zelf is mager en mals – perfect om te grillen! Het vet is belangrijk, want het geeft veel smaak af aan het vlees en laat zien dat het dier goed heeft gegeten en geleefd.
 • Bij het bereiden van Bistecca alla Fiorentina is de temperatuur essentieel, want u wilt het vlees rood eten. Laat het vlees eerst minimaal vier uur op kamertemperatuur komen, zo gaart het vlees sneller en gelijkmatiger. De ideale kerntemperatuur is 45 °C – met een kernthermometer ziet u wanneer het vlees precies klaar is.
 • Het vlees is dry-aged, wat betekent dat er al veel vocht uit is. Hierdoor is het vlees malser en de smaak geconcentreerder. Ook hoeft het vlees minder lang te garen, dus let goed op dat u de T-bonesteak niet te lang grilt. Het vlees is enorm smaakvol, dus met wat zeezout en peper afmaken na het grillen is meer dan voldoende. Zonder saus en andere overheersende smaakmakers komt de smaak van het vlees het beste tot zijn recht.

 

 • Gril de T-bone eerst rechtop, zodat het op het bot staat – zo bedruipt het vlees zichzelf met de smakelijke vetten. Ook het bot komt dan op temperatuur zodat het vlees gelijkmatig gaart.
 • Bistecca alla Fiorentina wordt slechts twee keer omgedraaid – op deze manier krijgt u de mooiste grillstrepen op het vlees en kan het vet in alle rust smelten. Prik niet in het vlees om het te keren, prik hooguit één keer met een kernthermometer, want u wilt alle sappen behouden. Laat het vlees na het keren verder garen op lagere temperatuur, zodat
  de rook zijn werk kan doen voor de smaak en het vlees vanbinnen mooi rood blijft. Laat de steak voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie, dan zakken de sappen terug in het vlees. Mangiamo!
 • Kom gerust eens langs in de Marché, onze boerderijwinkel, voor meer tips van slager Bert! De Marché vindt u aan de Rijksstraatweg 21, maar bestellen kan natuurlijk ook via lindenhoff.nl – dan worden alle ingrediënten gekoeld thuisbezorgd.

Foodies op uw deurmat

Foodies op uw deurmat

Deze uitgave van foodies ligt nu in de winkels en is online te bestellen! Kunt u nou geen genoeg krijgen van deze heerlijke recepten? Neem dan een abonnement op de foodies.

Foodies gelooft dat u gelukkiger wordt wanneer u aandacht heeft voor uw maaltijden, wanneer u kookt en bakt met pure ingrediënten en erbij stil staat waar uw eten vandaan komt. Daarom vindt u in de foodies de lekkerste recepten en mooie food-verhalen — mét handige persoonlijke tips van de redactie voor het allermooiste resultaat!

ROLLADE MET SINAASAPPEL, TIJM EN KNOFLOOK

Van Kamper lam

X
LINDENHOFF
FOODIES

ROLLEN MET FOODIES

Duik de keuken in met het Kamper lam! Dit jonge, Hollandse schapenvlees heeft een karakteristieke smaak die goed te combineren is met kruiden en seizoensgroenten. Foodies heeft een verrukkelijk voorjaarsrecept voor rollade!

ROLLADE MET SINAASAPPEL, TIJM EN KNOFLOOK

Maak indruk met deze rollade die u op smaak brengt met sinaasappel, knoflook en tijm en daarbij groene asperges en salade van gemengde tomaten en burrata. Met de handige tips van slager Bert en de instructies van foodies knoopt u de rollade zo weer in vorm om in de oven te schuiven!

 

Ontdek recept

Foodies selectie

Alles in huis voor een Kamper lamsrollade met groene asperges

X
LINDENHOFF
FOODIES

Kamper lamsschouder rollade

Ontbeend, opgerold en opgebonden – klaar om gebraden te worden! De rollade mist het been dat extra smaak aan het vlees geeft, maar daar tegenover staat de handzame vorm die zorgt voor een gelijkmatige garing en die het gebraad goed laat trancheren.

Over het ras

In Baambrugge ligt een idyllisch boerderijtje waar op de dijk schapen en lammeren rustig staan te grazen. Op deze bijzondere plek woont schapenboer René Schrama met zijn vrouw Susan.

“Ik ben een boerenzoon, en heb altijd specifieke interesse gehad in schapen. Ik vind het een heel vriendelijk dier – we begrijpen elkaar gewoon. Ik kruis graag Swifter met Texelaar schapen. De lammeren die hieruit voorkomen worden ook wel Kamper lammetjes genoemd. Dit zijn mooie vleeslammeren met een goede vetbedekking.”

Lam is enorm mals en heeft een delicate, maar uitgesproken smaak. Je proeft dat het dier lekker van gras gesmuld heeft en dat maakt dit jonge vlees verrukkelijk in het voorjaar!

Bestel Kamper lamsschouder rollade

TIPS VAN LINDENHOFF SLAGER BERT

Kamper lamsschouder rollade

 • Het beste resultaat bereik je wanneer je de rollade een uur voor het bereiden uit de verpakking haalt en op kamertemperatuur laat komen.
 • Wil je de rollade vullen? Knip dan het netje los van de rollade, vouw voorzichtig open en bedek met de vulling. Rol voorzichtig dicht en leg hier bindtouw omheen. Begin in het midden en leg de twee stukken touw op de palm van je hand. Draai het bovenste stuk touw om je wijsvinger en haal je vinger onder het onderste stuk touw door. Het korte stuk van het bovenste stuk touw houd je links en sla je over de andere touwtjes. Haal het touw door het lusje bij je wijsvinger. Trek je wijsvinger weg en trek de knoop zachtjes aan. Trek beide touwen een beetje heen en weer et voilà: de eerste knoop is gelegd! Werk van binnen naar buiten en herhaal deze stappen.
 • Rollade makkelijk op smaak brengen zonder hem opnieuw op te hoeven binden? Kerf met een mesje kleine sneetjes in de rollade. Druk hier fijne stukjes knoflook en sinaasappelrasp in. Voeg kruiden zoals takjes tijm en rozemarijn toe aan de ovenschaal.
 • Gebruik een vleesthermometer om te bepalen wanneer de rollade klaar is. Wanneer de sappen verdampen, wordt het vlees droog. Dit kun je voorkomen door het lam op vrij lage temperatuur in de oven te garen, tussen de 100 en 120 graden, en niet langer dan nodig is. De rollade is klaar bij een kerntemperatuur  van 54 °C, na ca. 1 uur.

 

 • Extra smaakvol wordt het lam wanneer je tijdens het garen regelmatig een lepel braadvocht over de rollade schenkt. Keer de rollade ook tussentijds om.
 • Het lam wordt het lekkerst als hij mooi gelijkmatig gaart. Wanneer je de rollade eerst aanbraadt, krijg je een knapperige korst die in de oven invloed kan hebben op het garen van het vlees. Kies dus voor de omgekeerde methode: gaat het lam eerst zacht in de oven tot hij een kerntemperatuur van 54 °C heeft bereikt. Braad de rollade daarna in de pan voor een goudbruine korst. De kerntemperatuur mag daarbij tot °58 oplopen.
 • Laat de rollade na het bakken 20 minuten rusen in aluminiumfolie, zo kan het vlees ‘ontspannen’ en verliest de rollade bij het aansnijden minder vocht. Voor een lekker mals resultaat!
 • Kom gerust eens langs in de Marché, onze boerderijwinkel, voor meer tips van slager Bert! De Marché vindt u aan de Rijksstraatweg 21, maar bestellen kan natuurlijk ook via lindenhoff.nl – dan worden alle ingrediënten gekoeld thuisbezorgd.

Foodies nabestellen

Foodies nabestellen

Deze uitgave van foodies kunt u online nabestellen! Wilt u nooit een uitgave missen? Neem dan een abonnement op de foodies.

Foodies gelooft dat u gelukkiger wordt wanneer u aandacht heeft voor uw maaltijden, wanneer u kookt en bakt met pure ingrediënten en erbij stil staat waar uw eten vandaan komt. Daarom vindt u in de foodies de lekkerste recepten en mooie food-verhalen — mét handige persoonlijke tips van de redactie voor het allermooiste resultaat!

JAPANSE TONKATSU

Van Baambrugs big

X
LINDENHOFF
FOODIES

AAN DE SLAG MET FOODIES

Ga aan de slag met Baambrugs big kotelet! Perfect om een schnitzel mee te maken, want het been geeft veel smaak af. Benieuwd naar een bijzondere variatie? Foodies weet wel hoe en neemt u mee op reis – naar Japan!

DE PERFECTE SCHNITZEL

Kies in plaats van een Hollandse schnitzel eens voor tonkatsu – de Japanse variant! Nog steeds met een krokant laagje, maar net even anders. Van de saus houdt u wat over, dus kunt u er later nog eens van genieten. Extra lekker met de frisse rettichsalade!

 

Ontdek recept

Foodies selectie

Alles in huis voor een Japanse tonkatsu met frisse salade

X
LINDENHOFF
FOODIES

Baambrugs big varkenskotelet

Dit prachtig ribstuk komt van het Baambrugs big varken. Het been geeft veel smaak, evenals de mooie vetrand die de filet tijdens het braden beschermt. De ribbetjes zijn al grotendeels vrijgemaakt, maar voor de echte Franse uitstraling kan het tussenliggende vlees gemakkelijk verwijderd worden. Ideaal voor de barbecue óf om de lekkerste schnitzel die u ooit at mee te bereiden!

Over het ras

Op zoek naar gezond en smaakvol varkensvlees werd een bijzonder ras gekruist. Lindenhoff oprichter Ben te Voortwis werd benaderd door Robert Kranenborg — toentertijd chef van restaurant La Rive in het Amstel Hotel — met het verzoek om smaakvol varkensvlees, omdat er niemand was in Nederland die hem dat nog kon leveren. Vanuit die behoefte is Ben, naast zijn Gasconne runderen, ook varkens op zijn boerderij gaan houden en zodoende ontstond in 1992 het Baambrugs Big op ons erf.

Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken, waar het dier in ruime hokken leeft met volop frisse lucht, daglicht en uitloop naar buiten. Het rosé vlees is een culinaire delicatesse vanwege het sappige, smaakvolle karakter.

Bestel Baambrugs big kotelet

TIPS VAN LINDENHOFF SLAGER BERT

Schnitzel van Baambrugs big

 • Een schnitzel maakt u volgens Hollandse begrippen traditioneel van de bovenbil van een kalf of varken. Maar een kotelet, zeker die van het Baambrugs big, is ook perfect, omdat het been veel smaak afgeeft. Haal het vlees ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
 • Voor een klassieke schnitzel klopt u het vlees plat met een vleeshamer of de onderkant van een koekenpan. Bij een Japanse Tonkatsu slaat u deze stap over.
 • Gebruik in plaats van panko ook eens zelfgemaakt broodkruim. Rooster een paar sneetjes witbrood in de oven ca. 25 minuten op 150°C en maal fijn in de keukenmachine. Het verschil proeft u meteen!

 

 • Zo’n lekkere kotelet bakt u niet – die frituurt u in een flinke laag olie. Niet te heet, want dan droogt het vlees uit. In 6-8 minuten krijgt u mooi, sappig vlees!
 • Bij goede schnitzels zit de paneerlaag los om het vlees. Het geheim? Houd het vlees in beweging in de pan, zodat het niet teveel gaat plakken en u een krokant jasje krijgt.
 • Deze koteletten komen van onze eigen varkens in Baambrugge. Kom gerust eens langs in de Marché, onze boerderijwinkel, voor meer tips van slager Bert! De Marché vindt u aan de Rijksstraatweg 21, maar bestellen kan natuurlijk ook via lindenhoff.nl – dan worden alle ingrediënten gekoeld thuisbezorgd.

Schnitzels uit Baambrugge

Zin in een heerlijke schnitzel? Die hebben we! Van 100% Baambrugs Big, een varken dat leeft zoals een varken hoort te leven. Lekker in de modder, met gevarieerde voeding op het menu. Of probeer eens een Gasconne kalf of runderschnitzel. Paneren kan, maar naturel is deze schnitzel ook lekker!

Foodies nabestellen

Foodies nabestellen

Deze uitgave van foodies kunt u online nabestellen! Wilt u nooit een uitgave missen? Neem dan een abonnement op de foodies.

Foodies gelooft dat u gelukkiger wordt wanneer u aandacht heeft voor uw maaltijden, wanneer u kookt en bakt met pure ingrediënten en erbij stil staat waar uw eten vandaan komt. Daarom vindt u in de foodies de lekkerste recepten en mooie food-verhalen — mét handige persoonlijke tips van de redactie voor het allermooiste resultaat!

De Lindenhoff slagerij

Bij onze slagerij kunt u terecht voor het mooiste vlees van rustieke rassen, zoals het Gasconne rund en kalf, Kamper lam, Baambrugs big, Gasconne varken en Simmentaler rund. Ons vlees wordt vakkundig gerijpt – dus minimaal 21 dagen –  in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen. Bij een bestelling portioneren onze slagers het vlees. Iedere bestelling wordt dus op maat gemaakt! Ook bieden we mooie worsten en andere vleeswaren en een breed wild & gevogelte assortiment van onze leverancier Pieter van Meel.

Ontdek onze slagerij