Lindenhoff X Slagerij
Bij onze slagerij kunt u terecht voor het mooiste vlees van rustieke rassen, zoals het Gasconne rund en kalf en Baambrugs Big, Gasconne varken van eigen boerderij, Simmentaler rund en de Nederlandse dubbelkoe. Elke dag zorgen onze boeren met veel liefde voor onze koeien, varkens en lammeren. Als het vlees van deze dieren dan ook nog van kop tot staart verwerkt wordt door gedreven vakmensen, dan kan het niet anders dan dat je uiteindelijk een heerlijk product in handen krijgt. Elke bestelling wordt vers en op maat gemaakt – pas wanneer u bestelt, komen onze slagers in actie en portioneren zij het vlees.
HET GEHEIM VAN DRY-AGED VLEES
Bij Lindenhoff rijpen we ons vlees minimaal 21 dagen in een speciaal daarvoor ontwikkelde rijpingskast. Deze rijping, ook wel dry-aging genoemd, zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving. De smaak van een vakkundig gerijpte Simmentaler entrecôte of Gasconne kalfsbiefstuk is ongeëvenaard – als u het eenmaal heeft geproefd wilt u gegarandeerd niet meer anders! In Nederland eten we ons vlees vaak te vers. Hierdoor heeft het nog niet de kans gehad om zijn smaak optimaal te ontwikkelen, en daarnaast bevat het vlees nog veel vocht. Daarom kiezen wij ervoor om in ons assortiment voornamelijk te werken met dry-aged vlees; waarbij de smaak van het vlees beter tot zijn recht komt volgens onze overtuigingen en ervaringen.
MEER OVER DRY-AGING
In Frankrijk aten Berend en Willem te Voortwis een entrecôte zoals ze die nog nooit eerder hadden geproefd. De intense smaak en zachtheid van het vlees maakte zodanig diepe indruk op hen dat ze de dag erna nog eens op bezoek gingen bij de slager. De slager liet hen zijn koelcel zien; grote stukken lam, varken en rund hingen er te rijpen. De slager vertelde het verhaal dat het vlees minimaal 3 weken in deze koelcel hing alvorens te worden verkocht. Berend en Willem waren zo enthousiast over de kwaliteit van het vlees dat nog geen jaar later de eerste dry-age koelcellen bij Lindenhoff werden gebouwd. Sindsdien wordt al ons vlees op een vakkundige manier gerijpt door onze slagers voor de beste smaakbeleving.
Een selectie van ons dry-aged vlees
Deze langzame manier van rijpen geeft het vlees zijn fijne structuur en intense, notige smaak.
‘De beste smaak is altijd smaak zoals de natuur het bedoeld heeft: authentieke smaak”
RUSTIEKE RASSEN VAN KLEINE BOEREN
De beste smaak is authentieke smaak: dat is onze overtuiging. Daarom streven wij er altijd naar om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. Dit betekent dat wij niet alleen kiezen voor natuurlijke productiemethoden, maar ook voor rustieke, langzaam-groeiende rassen. Elke dag zorgen onze boeren met veel liefde voor onze koeien, varkens en lammeren. Dat de dieren de ruimte krijgen om te grazen en te lopen, gezonde voeding tot zich nemen en op natuurlijke wijze groeien, proeft u terug in het pure, smaakvolle vlees.
GASCONNE IS EEN RACE RUSTIQUE
“La reine des Pyrénées”, de koningin van de Pyreneeën: Dat is het Gasconne rund. Een oorspronkelijk ras dat sinds 1986 in Baambrugge wordt gefokt. Vandaag de dag grazen onze Gasconnes op meer dan 75 hectare kruidenrijk grasland en in natuurgebied de Gaasperzoom. Het vlees van deze langzaam groeiende Franse bergrunderen staat bekend om zijn volle, rijke smaak en uitzonderlijk fijne draad. Een ras dat nooit gekruist is voor betere prestaties en daarom een echt slowfood ras is. Het ras is afkomstig uit de Pyreneeën en wordt sinds 1986 in Baambrugge gefokt. Het dieet van de dieren bestaat voornamelijk uit de grassen en kruiden die de wei te bieden heeft, aangevuld met natuurlijke bijvoeding. Vanaf de geboorte lopen kalf en moeder zij aan zij in de weide – of, als het weer dit niet toelaat, in onze unieke ‘koeientuin’: een open stal met een lichtdoorlatend dak, een dikke laag stro en inpandige bomen die de dieren beschutting bieden.
ONTDEK GASCONNE RUNDDe koningin van de Pyreneeën
Dat is het Gasconne rund!
HET BAAMBRUGS BIG
Op zoek naar gezond en smaakvol varkensvlees werkte Lindenhoff oprichter Ben te Voortwis samen met meester-kok Robert Kranenborg om een bijzonder ras te kruisen. Boer Ben werd benaderd door Robert Kranenborg — toentertijd chef van restaurant La Rive in het Amstel Hotel — met het verzoek om smaakvol varkensvlees, omdat er niemand was in Nederland die hem dat nog kon leveren. Vanuit die behoefte is Ben, naast zijn Gasconne runderen, ook varkens gaan houden en zodoende ontstond in 1992 de zelf-ontwikkelde kruising van oorspronkelijke rassen: Baambrugs Big op het erf van de Lindenhoff boerderij.
PROEF BAAMBRUGS BIGHet Baambrugs big
Is een culinaire delicatesse
HET GASCONNE VARKEN
Is een van de oudste Franse varkensrassen, te herkennen aan zijn stugge zwarte haren en grote, naar voren gerichte oren. Het oervarken wordt al sinds de oudheid geroemd om zijn unieke smaken. De Lindenhoff boerderij is de enige plek in Europa – buiten Frankrijk – waar dit bijzondere ras wordt gefokt. Dit langzaam groeiende weidevarken van het Iberische soort is te herkennen aan zijn zwarte haren en grote, naar voren gerichte oren. Het oervarken is tegenwoordig erg zeldzaam en wordt geroemd om zijn donkerrode vlees met buitengewone spekbedekking. De Lindenhoff boerderij is de enige plek in Europa – buiten Frankrijk – waar dit bijzondere ras wordt gefokt.
ONTDEK GASCONNE VARKENLe Noir de Bigorre
Het Gasconne varken is een van de oudste Franse varkensrassen
Foodies | Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus
Van: Lindenhoff X Slagerij
Bekijk het receptDUBBELDOE KOE
Prachtig gemarmerd, vol van smaak én duurzaam:dat is het vlees van de Nederlandse Dubbeldoel koe. Onze Dubbeldoel koeien komen van kleinschalige boerderijen, waar de dieren zo veel mogelijk in het kruidenrijke gras lopen. Dubbeldoel is geen ras op zich, maar een verzamelnaam voor koeien die een dubbel doel dienen: eerst melk en dan vlees. Omdat Dubbeldoel rassen niet specifiek gefokt zijn voor melk óf vlees, zoals veel moderne runderrassen, geven ze van beiden iets minder. Daar staat tegenover dat de dieren sterker zijn, rustig groeien en geen krachtvoer nodig hebben. Dat is niet alleen beter voor het dier, maar ook voor de aarde – en voor de smaak!
ONTDEK ONZE DUBBELKOEIENOnze dubbeldoel koeien
afkomstig van Nederlandse boeren die onze passie voor duurzaamheid en natuurlijke productiemethoden delen.
SIMMENTALER RUND
Het Simmentaler rund stamt af van het Berner Stamboekvee uit Berner Oberland in Zwitserland; de officiële benaming is Simmentaler (Fleckvieh). Het is een middelgroot tot groot rund met stevige botten en een goede bespiering. Het dier is gevlekt met lichtgeel tot roodbruine vlekken op een witte ondergrond. Het is van nature een dubbeldoelras met een goede melkproductie en behoorlijke vleesproductie. De Lindenhoff selectie van het Simmentaler rund komt uit Zuid-Duitsland en heeft een goede vetdooradering en een vrij grove draad. De dieren lopen in de uitlopers van de Alpen en hebben hun leven lang natuurlijke, plantaardige voeding gegeten. Het Simmentaler vlees wat wij aanbieden komt uit de voorselectie voor de Spaanse tophoreca (“Spaanse selectie”). De beste 20% komt naar ons toe, waarvan wij een groot deel minimaal 3 weken aan het been afhangen in onze speciale rijpingskamers.
PROEF ONZE SIMMENTALERSimmentalers uit Duitsland
De Simmentalers van Lindenhoff zijn beesten die opgroeien in de Zuid-Duitse Alpen waar ze veel (berg)kruiden eten.
Club sandwich met gerookte Simmentaler ribeye en oplegkaas
Van: Lindenhoff X Slagerij
Bekijk het recept