Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Côte de boeuf met Zeeuws zout en dragonboter

Seizoen

spring

Gang

main

Bereidingstijd

90 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit foodies magazine juni 2020

200 g boerenboter, op kamertemperatuur
ca. 15 g dragon, zeer fijn gehakt
1 sjalot, gesnipperd
1 côte de boeuf ca. 750 g
Zeeuwsche Zoute

Voorraadkast
zout
bakpapier
kernthermometer

Printen

Bereiding

Speciaal voor de nieuwste foodies magazine is foodfotograaf en receptenmaker Willem aan de slag gegaan op de barbecue met prachtige stukken vlees uit onze slagerij; 

  1. Roer de boter goed los en meng er de dragon, de sjalot en wat zout doorheen. Schep de boter op een stuk bakpapier en vouw het bakpapier eroverheen. Druk met een liniaal of lange spatel het bakpapier tegen de boter aan en vorm zo een langwerpige rol. Rol het papier verder om de boter en rol het geheel als een toffee op tot de rol mooi rond en strak is. Leg in de koelkast om op te stijven.
  2. Steek de barbecue aan om op zowel directe als indirecte hitte te kunnen grillen. Een barbecue met deksel werkt het beste. Laat de côte de boeuf op kamertemperatuur komen. Het vlees moet u eerst op indirecte hitte rustig garen en daarna pas heet grillen. Deze techniek heet reverse-searing en geeft u meer controle over het garingproces van met name dikker gesneden steaks, zoals deze mooie côte de boeuf.
  3. Leg het vlees in de zone van indirecte hitte op de barbecue, sluit het deksel van de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot ca. 140°C. Gaar het vlees langzaam in ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 45°C is bereikt. Controleer dit regelmatig met de kernthermometer. Neem het vlees van het rooster en laat de temperatuur van de barbecue oplopen tot ca. 225°C.
  4. Gril het vlees nu ca. 2 minuten per zijde in de hete zone van de barbecue. Voor een mooi ruitjespatroon draait u het vlees na 1 minuut een kwartslag. Neem het vlees als het aan beide kanten mooi gegrild is van de barbecue en leg het op een rooster.
  5. Snijd wat plakjes van de rol dragonboter en laat deze op het vlees smelten. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.
  6. Bestrooi het vlees royaal met gerookt zeezout en snijd het in dunne plakken. Serveer het vlees direct. Lekker met een salade, wat brood en bijvoorbeeld een puree van gepofte knolselderij met bieslook.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Côte de boeuf met Zeeuws zout en dragonboter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten