Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit foodies magazine juni 2020

4 entrecôtes
ca. 400 g groene asperges
ca. 15 g bieslook, fijngehakt
1 paprika
3 sjalotten grofgehakt
3 el Tomasu sojasaus
zout en peper

Voorraadkast
olijfolie
(zee)zout en peper

Printen

Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

Speciaal voor de nieuwste foodies magazine is foodfotograaf en receptenmaker Willem aan de slag gegaan op de barbecue met prachtige stukken vlees uit onze slagerij; 

  1. Steek de barbecue aan. Rooster voor de saus de hele paprika tussen de hete kooltjes van de barbeuce tot hij geblakerd is en laat hem iets afkoelen.
  2. Verhit 5 el olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot in aan.
  3. Pel de geblakerde schil van de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de sjalot.
  4. Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Wrijf de entrecôtes in met 1 el olie. Gril ze 2-3 minuten per zijde op een hete barbecue (of 1-2 minuten voor een rodere steak). Leg het vlees op een bord en laat het even rusten.
  6. Bedruip de asperges met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de asperges ca. 3-4 minuten op een hete barbecue.
  7. Bestrooi het vlees royaal met grof zeezout en peper. Snij d het in grove stukken en verdeel het met de asperges over een schaal of serveerplank. Schep er de paprikasalsa overheen. Maak af met de bieslook.

Ingrediënten in dit recept