Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Lindenhoff x restaurant de Kas | Gebakken paddenstoelen in bouillon met brioche en gepocheerd ei

ingrediënten

2 PERSONEN
1 enoki paddenstoelen
125 gram paddenstoelen-melange
10 gram platte peterselie – fijngesneden
0,5 eetlepel crème fraîche
½ eetlepel Lindenhoff boerenboter neutraal
2 dagverse eieren
1 brioche van huisbakker restaurant de Kas | Fort Negen
paddenstoelen-kombu bouillon voor u bereid door de keuken van restaurant de Kas

voorraadkast:
2 theelepels azijn
1 theelepels olijfolie

scheutje zonnebloemolie

4 PERSONEN
1 enoki-paddenstoelen
250 gram paddenstoelen-melange
20 gram platte peterselie – fijngesneden
1 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel Lindenhoff boerenboter neutraal
4 dagverse eieren
2 brioches van huisbakker restaurant de Kas | Fort Negen
paddenstoelen-kombu bouillon voor u bereid gemaakt door de keuken van restaurant de Kas

voorraadkast:
2 theelepels azijn

1 theelepels olijfolie
scheutje zonnebloemolie

Printen

Gebakken paddenstoelen in bouillon met brioche en gepocheerd ei

Bereidingstijd | 20 minuten bereiding | 10 minuten voor serveren

Voorbereiding: U kunt het snijwerk, de gepocheerde eieren, geroosterde brioche en gemarineerde enoki-paddenstoelen eventueel vooraf bereiden.

Tip van chef Jos:

’Het pocheren van de eieren kunt u ook tevoren al doen! Vlak voor het serveren laat u kokend water afkoelen tot ± 70 . Warm vervolgens de eieren gedurende 1 minuut in het water.’

  1. Marineer de enoki-paddenstoelen met 1 eetlepel azijn en olijfolie.
  2. Breng water met een scheutje natuurazijn net niet aan de kook. Zet een kom ijswater klaar. Breek de eieren in aparte kopjes. Maak een draaikolk met een garde en giet de eieren langzaam in het water. Gaar de eieren 4 minuten. Schep ze vervolgens in ijswater om te zorgen dat de eieren niet doorgaren.
  3. Warm de paddenstoelen-kombu bouillon op.
  4. Snijd de brioche in kwarten of helften en rooster deze in een broodrooster of droge pan goudbruin.
  5. Maak de paddenstoelen-mélange schoon. Verhit in een grote koekenpan de zonnebloemolie.
  6. Bak de paddenstoelen op goed heet vuur zodat er niet teveel vocht in de pan komt. Zorg dat u maximaal 1 laag paddenstoelen tegelijk bakt en breng op smaak met zout. Voeg de boter toe en bak nog 2 minuten door. Doe het vuur uit en roer de crème fraîche erdoor.
  7. Schep de paddenstoelen-mélange in diepe borden of kommen. Leg hier de gemarineerde enoki-paddenstoelen op.
  8. Leg het gepocheerde ei en de geroosterde brioche bij de paddenstoelen en schenk hier de warme paddenstoelen-kombu bouillon bij. Garneer met fijngesneden peterselie.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Lindenhoff x restaurant de Kas | Gebakken paddenstoelen in bouillon met brioche en gepocheerd ei

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt