Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

50 g boeren roomboter
100 ml slagroom
400 g Dubbeldoel runderlonghaas, op kamertemperatuur
handje verse peterselie
200 ml runderbouillon

Zelf in huis halen:
1 eetl. bloem
1 eetl. cognac
1 eetl. peperkorrels, licht gekneusd
2 eetl. olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit 25 g boter in een steelpannetje.
  2. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt.
  3. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg de peperkorrels toe aan de saus.
  4. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout.
  5. Besprenkel de longhaas vlak voor het bakken met zout en peper.
  6. Verhit een koekenpan met de roomboter en 2 eetl. olijfolie op middelhoog vuur en bak het vlees aan beide kanten circa 3 minuten.
  7. Pak dan een velletje aluminiumfolie en leg dit op het ovenrek en leg vervolgens hier de longhaas op en laat 5 minuten in de oven garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 53 graden.
  8. Snijd het vlees in dunne plakjes, let hierbij op dat je dwars op de draad snijdt en niet met de draad mee. Serveer de longhaas met de pepersaus en wat verse peterselie.

Ingrediënten in dit recept