
Seizoen
zomerGang
hoofdgerechtBereidingstijd
10 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 kg bavette
Roomboter en/of olijfolie
Bereiding
Gebakken in roomboter of geroosterd op de barbecue; bavette is een relatief onbekend, maar zeer smaakvol stuk vlees. Lees hier hoe je dit heerlijke vlees het beste kan bereiden:
Bereiding op de barbecue:
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi met zout en peper en grill het vlees gedurende 1 minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
- Laat de bavette vervolgens circa 3 minuten rustig garen aan de zijkant van de barbecue.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
- De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen. Heerlijk met een frisse chimmichurri saus.
Bereiding in een koekenpan:
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
- Zet een pan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
- Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin, en laat vervolgens circa 3 minuten op laag vuur rustig braden.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
- De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.