Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 Baambrugs big varkenshazen
75 g beurre crue croquant
handje verse dragon, fijngehakt
1 theel. Sorrento citroenrasp

Printen

Bereiding

  1. Laat de Baambrugs big varkenshazen minimaal een uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
  2. Steek de barbecue aan en verdeel de houtskool in verschillende warmtezones.
  3. Schroei de Baambrugs big varkenshazen kort rondom dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek aan de zijkant van de barbecue tot een kerntempatuur van circa 60 graden.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Meng ondertussen de beurre crue croquant, dragon en citroenrasp tot een geheel.
  6. Snijd de varkenshazen in dunne plakken en serveer met de dragonboter.

Ingrediënten in dit recept