Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 eetl. olijfolie

2 takjes verse rozemarijn, geritst
750 g spruitjes, gehalveerd
100 g spekblokjes
Handje grof zeezout
50 g Pecorino Romano, geraspt

Zelf in huis halen
3 eetl. Balsamico azijn + extra 1 eetl. honing

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.nMeng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje. Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door en besprenkel met grof zeezout.
  2. Rooster de spruitjes 15 minuten in de oven.
  3. Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker).Besprenkel met wat extra Balsamico azijn en serveer.

Tip: lekker met verse vis of lamsvlees

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt