Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

100 g polenta
50 g roomboter
30 g Parmezaanse kaas
400 g gekleurde bietjes
4 takjes verse tijm
2 teentje knoflook
2 dubbeldoel ribeyes

VOORRAADKAST

mayonaise
1 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn
zonnebloemolie, om te frituren

KEUKENBENODIGDHEDEN

bakpapier
vleesthermometer

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

200 g polenta
100 g roomboter
60 g Parmezaanse kaas
800 g gekleurde bietjes
8 takjes verse tijm
4 teentje knoflook
4 dubbeldoel ribeyes

VOORRAADKAST

mayonaise
1 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn
zonnebloemolie, om te frituren

KEUKENBENODIGDHEDEN

bakpapier
vleesthermometer

Printen

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Zet het vuur laag en roer 5 minuten tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit.
  2. Voeg 25 g boter toe en doe de geraspte Parmezaanse kaas erboven. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en verdeel de polenta erin zodat het de dikte van friet heeft. Laat 1 uur afkoelen.
  3. Schil en snijd de bietjes in parten. Besprenkel met olijfolie, Balsamico azijn en bestrooi met zout en peper. Leg de takjes tijm en knoflook erbij. Grill de bietjes circa 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  4. Verhit een koekenpan met de overige boter. Bak de ribeye in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  5. Neem de polenta uit de schaal en snijd de plak in frieten. Verhit de olie in een (steel)pan tot 180 graden. Bak de frietjes in porties goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Besprenkel de bietjes met wat extra Balsamico azijn en olijfolie. Serveer de ribeye met de polentfriet, Balsamico bieten en mayonaise.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT