Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gebakken aardappeltjes in roomboter & geglaceerde gekleurde wortels

Gang

side

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 4 personen

Ingrediënten voor de gebakken aardappeltjes:
1 kg aardappelmix
handje verse tijm
75 g roomboter

Ingrediënten voor de geglaceerde gekleurde oerwortels:
1 kg oerwortelmix
takje rozemarijn
1 teentje knoflook, gekneusd

Voorraadkast
Zout & Peper

 

Printen

Bereiding

Voor de gebakken aardappeltjes:
1. Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en kook de aardappelmix in de schil in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en snijd ze door in de lengte.
2. Verhit een koekenpan met boter op hoog vuur. Voeg de aardappels toe en bak ze in ongeveer 15 minuten knapperig en goudbruin. Breng de aardappels op smaak met verse tijm, zout en peper.

Voor de geglaceerde gekleurde oerwortels:
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Was de oerwortel zeer goed met een borsteltje en snijd in kwarten.
3. Kneus de knoflook en meng ze samen met de olie, rozemarijn peper en zout met de wortel.
4. Plaats de worteltjes in een ovenschaal of op een plateau in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
5. Check met een mesje of ze gaar zijn en laat ze afkoelen om ze tijdens het serveren nog even op te warmen.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gebakken aardappeltjes in roomboter & geglaceerde gekleurde wortels

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt