Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Spaghetti met eieren, pancetta en Parmigiano Reggiano

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

autumn

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten:
300 g spaghetti
125 g gesneden Pancetta Tessa
50 g boerenroomboter neutraal
50 g geraspte Parmigiano Reggiano
6 eidooiers van Freiland eieren
fleur de sel
2 el slagroom

Zelf in huis halen:
versgemalen zwarte peper

Printen

Bereiding

 

1. Kook het water in een ruime pan, 1 liter per 100 gram pasta. Breng aan de kook en voeg het zout toe, 10 gram per liter. Roer het goed en laat opnieuw koken. Doe de pasta in de pan en roer de eerste minuten regelmatig. Zo voorkomt u het plakken. Kook pasta al dente, dus beetgaar.

2. Snijd ondertussen de pancetta in dunne reepjes. Doe de boter in een pan, gevolgd door spekjes. Zet het vuur aan en bak het naar wens.

3. Rasp de Parmigiano in een kom. Breek de eieren en voeg de dooiers bij de kaas. Voeg royaal versgemalen zwarte peper en klein beetje zout toe. Om de eieren wat losser te maken giet er een beetje slagroom bij en roer met een garde of vork. Room mag zeker geen basis van de saus zijn.

4. Giet de gekookte pasta bij de pancetta. Zet het vuur uit en roer goed door. Voeg de saus toe. Meng goed en schep de pasta gelijk op borden of doe het in een licht voorverwarmde schaal. Serveer het in ieder geval niet in de hete pan. Strooi er nog een beetje zwarte peper en Parmezaanse kaas over.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Spaghetti met eieren, pancetta en Parmigiano Reggiano
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten