Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Joanna van I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel.”Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen” Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd. Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken – boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Ik wil dat alle ingrediënten tot hun recht kunnen komen op mijn bord.

We hebben Joanna weten te verleiden bij haar eerste bestelling en bezoek aan de Marché: “Ik was verleid door de kwaliteit, de oorsprong, het ruime aanbod van de producten en het gemak van thuislevering. Alles is enorm kleurrijk, vers en van de beste kwaliteit. Ik hoef dus niet verder te zoeken. Lindenhoff heeft alles wat ik nodig heb. Van het mooiste groente en fruit, die beschikbaar zijn, voordat het seizoen in Nederland begint en die je niet zo snel bij de supermarkten vindt, tot de meest smaakvolle en perfect uitgesneden stukken vlees. Alles handig in de juiste grammage geportioneerd, ik hoef niks weg te gooien.

Ontdek de recepten van Joanna

De kookstijl van Joanna

“Ik volg niet graag de trends. Ik kook en eet alles. Ik denk dat mijn keuze van de gerechten sterk beïnvloed is door de Mediterrane keukens, voornamelijk de Italiaanse. Het is licht en fris. Ik wil dat alle ingrediënten tot hun recht kunnen komen op mijn bord. Daarom gebruik ik er niet te veel tegelijk en kies bewust voor ingrediënten van de beste kwaliteit, die heel goed samen gaan. Ik proef alles eerst in mijn hoofd.

Joanna kunnen we wakker maken voor

“Spaghetti alla Caprese. Datterino tomaten, kort gebakken in de olijfolie, mozzarella di bufala, gescheurd in kleine stukjes en verse basilicum. Scaloppine al limone. Dunne plakken van Gasconne kalfsmuis met citroen saus. In karnemelk gemarineerde kip volgens het recept van Samin Nosrat of een kaasplank op een luie avond.”

De favoriete Lindenhoff producten van Joanna

Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.

Baambrugs big worst. Omdat deze niet alleen lekker is maar ook veelzijdig. Je kan hem in de pan braden, bakken in de oven met aardappels en kruiden of een pastasaus mee maken.

De rauwmelkse kaas. Mijn toppers zijn Petemoei, Livarot en Tomme de Chèvre. Ik heb graag kaas in mijn koelkast, omdat het breed inzetbaar is. Een keertje als een ingrediënt van een gerecht, een ander keertje als een simpel dessert.

Italiaanse Parmigiano Reggiano. Een smaakmaker, heerlijk in een saus en als onderdeel van een salade. Ik heb altijd een stuk in mijn koelkast.

Freiland eieren. Het meest smaakvolle Hollandse ei. Ik dompel hem voor 5 minuten in kokend water en eet hem met zeezout. Deze eieren zijn zo vers dat ik ze zorgeloos rauw kan gebruiken.

Citroenen. Het liefst uit Sorrento. Ik geloof, dat er geen dag voorbij is gegaan zonder dat ik er een gebruikt heb. Voor mij werkt citroen als smaakversterker, als dat ene element dat een gerecht net mist.

 

Lautrec knoflook. Eigenlijk hetzelfde als citroen. Maar dan met meer pit.

Datterino tomaten. Een tomatensoort dat het hele jaar door zoet is. Een redder in nood wanneer je geen inspiratie hebt. Binnen een handomdraai heb je een heerlijke pasta met tomatensaus.

Rabarber. Het liefst de eerste van het seizoen, omdat ik zo lang op hem moest wachten. De roze kleur en de geur zijn zo verleidelijk.  Het brengt me onmiddellijk terug naar de lange, warme zomers met oma in haar groentetuin.

Agria aardappels. Mijn favoriete aardappelsoort. Ze hebben veel smaak en bakken perfect in de oven. Bedoeld voor patat maar voor mij absoluut universeel.

Desembol. Een van de meest smaakvolle broden. Hij blijft lang goed en de resten lenen zich perfect voor een broodsalade.

Vanille. Het zwarte goud. Het verandert zuivel en fruit in de meest heerlijke composities.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten