Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bavette van dubbeldoelkoe met tonijnsaus

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

spring

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

750 gram bavette, dubbeldoelkoe
150 gram mayonaise
4 ansjovisfilets
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijn gehakte appelkappertjes
60 milliliters Cavallino extra virgine olijfolie, plus extra voor het bakken
Fleur de sel de Camargue
rucola, voor garnering

Zelf in huis halen:
100 gram tonijn in olijfolie, uitgelekt gewicht
zwarte peper
theelepel Colatura di Alici di Cetara (optioneel)

Printen

Bereiding

  1. Haal de bavette één uur van te voren uit de koelkast, dep het vlees goed droog met keukenpapier en zet apart. Laat u niet verleiden om het vlees al te kruiden. Dit komt na de bereiding.
  2. Doe de tonijn en ansjovisfilets in de kom van de blender en maal totdat het een gladde massa is. Voeg vervolgens de mayonaise toe. Laat het nog een paar keer draaien. Schenk de inhoud in een kom, hak de appelkappertjes fijn en voeg ze samen met olijfolie, citroensap, versgemalen peper en zout. Om de smaak nog meer te verrijken kunt u Colatura di Alici di Cetara de Italiaanse “ansjovissap” gebruiken. Deze stap is optioneel. Proef of de smaak van de saus naar wens is. Bewaar de saus tot gebruik buiten de koelkast. Mocht u deze saus al eerder willen klaarmaken, bewaar deze dan in de koelkast en haal hem samen met de bavette op tijd eruit.
  3. Smeer het vlees in met de olijfolie. Verhit in een grote pan, op een hoog vuur, een paar druppels olijfolie. Bak de bavette op hoog vuur en zout het vlees aan de omgedraaide, dichtgeschroeide kant. Bak de bavette rare of medium, maar nooit well done (dat is niet geschikt voor deze snit van het vlees). U kunt het vlees een klein beetje aansnijden om het te beoordelen. De bavette is klaar als deze nog weerkrachtig is als u er met uw vinger op drukt. Dan is de bavette op zijn lekkerst.
  4. Haal het vlees uit de pan, leg het op aluminiumfolie, voeg de versgemalen peper en nog een beetje zout toe. Laat het ingepakt rusten voor ongeveer 5 minuten op een warme plek. Een licht opgewarmde oven is hier perfect voor.
  5. Snijd de bavette in mooi stukken en serveer met de tonijnsaus, stukje citroen, appelkappertje en een hoopje rucola.

TIP: U kunt de bavette natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Bavette van dubbeldoelkoe met tonijnsaus
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt