
Chef
Joanna Jes-Szopa – I wine&dineSeizoen
herfstGang
hoofdgerechtMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Ingrediënten:
500 g Charlotte aardappels
tijm
rozemarijn
salie
1 bol Lautrec knoflook
300 g puntpaprika
2 rode uien
4 Baambrugs big worsten
1 bol Lautrec knoflook
Olives&More olijfolie
fleur de sel
Zelf in huis halen:
versgemalen zwarte peper
Bereiding
1. Zet de oven op 210°C.
2. Schil de aardappels en snij ze door in 2 of 4 gelijke stukken, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Doe deze in een pan met gezouten water en breng aan de kook, kook dan nog 3 minuten. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Leg de deksel erop en schud de pan flink een paar keer. U zult zien dat ze tijdens het bakken krokante korst ontwikkelen en heerlijk zacht van binnen worden.
2. Leg de aardappels in een grote ovenschaal of op een bakplaat. Ris naar uw smaak de kruiden overheen.
3. Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaadjes weg en snijd ze vervolgens in 3 of 4 stukken, voeg toe aan de aardappels.
4. Verwijder de uiteinden van de uien, pel ze en snijd in parten, voeg toe aan de andere ingrediënten.
5. Snij de worsten in 4 gelijke stukken. Snij de knoflook bol doormidden en voeg deze toe, samen met beetje zout en zwarte peper, bij de rest van de ingrediënten.
6. Besprenkel alles royaal met olijfolie en meng goed door elkaar, totdat alles bedekt is.
7. Zet in de oven en bak voor 45-60 minuten. Haal na 20 minuten eruit en roer. U kunt aan het einde van de baktijd de oven op de heetste stand zetten om de ingrediënten nog meer bruin en krokant te laten worden.
Tip:
Ik gebruik een conventionele oven, maar elke oven doet het toch anders. Controleer de garing regelmatig. Verhoog of verlaag eventueel de temperatuur.
Ingrediënten in dit recept
