Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Kalfsspareribs van de barbecue

Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

240 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

700 gram kalfs spareribs per persoon

Printen

Bereiding

Deze kalfsspareribs zijn zeer mals en zacht van smaak, waardoor ze een heerlijke variatie vormen op de ‘klassieke’ varkensribben. Hoewel het vlees magerder is dan varkens- of rundvlees blijven de spareribs ontzettend sappig wanneer deze langzaam gegaard worden. Voor extra smaakvolle spareribs smeer je ze ruim van tevoren in met een kruidige rub of marinade.

Bereiding op de barbecue: 

  1. Marineer de spareribs de avond van tevoren met een flinke scheut appelsap om een extra malse textuur te krijgen. Zet de ovenschaal met het vlees in de koelkast.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog en smeer de spareribs in met uw favoriete rub. Gebruik het onderstaande recept voor een heerlijke rub van barbecue meester Gertjan.
  3. Maak de barbecue klaar om indirect te gaan grillen met een rvs rooster en voeg eventueel appel rookhout toe aan de kolen voor een milde maar subtiele zoetige fruitsmaak.
  4. Leg de kalfsspareribs op de barbecue (vlees naar boven) en laat deze 2 uur garen op 100°C. Gaar het vlees daarna nog 1,5 uur op  135°C
  5. Maak de barbecue open. Lak de spareribs met een mooie barbecuesaus en laat de ribs nog 30 minuten garen op 150°C zodat ze heerlijk krokant worden. Inspiratie nodig voor een barbecuesaus – check de onderstaand de tip van Gertjan.

Recept Rub
Met deze hoeveelheid kun je een rub maken die je vaker gebruikt. Houd de hoeveelheid rub voor het bereiden van de spareribs apart en voeg hier 1 eetlepel bruine bastaardsuiker aan toe. De suiker voeg je niet toe aan de rub die je bewaard omdat deze anders hard wordt. Voeg de volgende ingrediënten samen: 3 eetlepels (gerookte paprika poeder), 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel uienpoeder, 1 theelepel cayenne peperpoeder, 2 theelepels zeezout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 1 theelepel gemberpoeder.

Recept barbecuesaus
Voeg voor een zoet basis recept de volgende ingrediënten samen: 1 wijnglas cola, 1 wijnglas ketchup, 3 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels bruine basterd suiker, 1 theelepel cayenne peperpoeder, 1 theelepel versgemalen peper.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Kalfsspareribs van de barbecue
Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten