Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Van Kamper lamsbout tot Gasconne Côte de boeuf en verse sardientjes; vriend van Lindenhoff Gertjan van Dijk reist met zijn BBQ Revolutie stad en land af om de meest fantastische creaties klaar te maken op de grill en barbecue workshops te geven. Van kleins af aan kookt hij al buiten boven kampvuren en op de meest primitieve barbecues op een zo puur mogelijke manier waarbij de smaak van het product dé hoofdrol heeft. Hij deelt graag zijn gouden tips waarmee u eenvoudig barbecue meester in eigen tuin wordt!

Tip 1 – verse producten
Kies altijd voor de beste producten en ruik, voel en proef voordat u ermee gaat werken! Een echt goede barbecue begint met ingrediënten van topkwaliteit. Die hebben weinig nodig om er iets bijzonders van te maken – het vuur en de producten doen het werk.

Tip 2 – Barbecue aansteken
Het aansteken van de barbecue gaat snel en eenvoudig met een gasbrander. Zo hoeft u geen chemische aanmaakblokjes te gebruiken die de smaak van het vlees kunnen beïnvloeden.

Tip 3 – Grillen van vis
Een gouden tip voor het grillen van vis; leg de vis op een koud rooster en en leg het rooster dan pas op de barbecue. Op deze manier blijft de huid van de vis niet aan het rooster plakken.

Tip 4 – Spelen met hitte
Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Ook is een vleesthermometer handig om te kunnen zien wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt.

Tip 5 – Rusten van vlees & vis
Laat vlees of vis altijd even rusten in aluminiumfolie nadat het van de grill komt. Op die manier kunnen de sappen zich goed verdelen en droogt uw vis of vlees niet uit. Houd er rekening mee dat het vlees nog een beetje doorgaart in de folie, dus haal het er tijdig vanaf.

De favoriete Lindenhoff producten van Gertjan

Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten