Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

3 grote uien, in halve ringen
3 takjes verse tijm, gerist
500 g vastkokende aardappels, in dunne plakken
10 g verse peterselie, fijn gesneden
5 eieren, geklopt
zachte geitenkaas
1/2 krop frisée sla

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
1 theel. mosterd
1 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN 

6 grote uien, in halve ringen
6 takjes verse tijm, gerist
1 kg vastkokende aardappels, in dunne plakken
20 g verse peterselie, fijn gesneden
10 eieren, geklopt
zachte geitenkaas
1 krop frisée sla

VOORRAADKAST

8 eetl. olijfolie
8 theel. mosterd
8 eetl. rode wijnazijn
8 eetl. honing

KEUKENBENODIGDHEDEN

Ovenvaste koekenpan

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de uien met de verse tijm op laag vuur in circa 10 minuten zacht en glazig.
  3. Kook ondertussen de aardappelen in 8 minuten voor. Giet de aardappelen af en bak ze even mee met de uien.
  4. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel de helft van de geitenkaas in de pan en voeg de geklopte eieren toe. zet de pan in de oven en bak circa 15-20 minuten gaar totdat het ei net gestold is. voeg de laatste 10 minuten de overige geitenkaas toe.
  5. Klop een dressing van de overige olijfolie, mosterd, azijn en honing. Snijd de frisée salade grof. Leg in een saladekom en besprenkel met de dressing naar smaak.
  6. Haal de tortilla uit de oven en strooi er de fijngehakte peterselie overheen. serveer met de salade.

Ingrediënten in dit recept