Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

bijgerecht
nagerecht

Bereidingstijd

50 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete mini pompoenen
4 el roomboter
8 el ricotta
4 takjes kervel

Voorraadkast
zonnebloemolie
scheutje olijfolie
peper en zout

Tip ter garnering: balsamicoazijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 230 graden. Wrijf de pompoenen in met zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. De olie zorgt voor een gelijkmatige hitte verdeling.
  2. Leg de pompoentjes in een ovenschaal en bak 25 minuten of tot deze beetgaar zijn. Tip: prik met een naaldje in de pompoen. Voelt u lichte weerstand, dan is de pompoen beetgaar. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen. De pompoen gaart nog een beetje door.
  3. Snijd het kapje van de pompoen en bewaar deze als dekseltje. Schil de pompoenen door voorzichtig het vel er af te trekken. Probeer de vorm van de pompoen zo veel mogelijk te behouden.
  4. Hol met een lepel voorzichtig het vruchtvlees en de pitten uit.
  5. Smelt in een koekenpan op hoog vuur de roomboter. Laat deze lichtbruin kleuren en draai vervolgens het vuur laag.
  6. Voeg de geschilde pompoentjes toe aan de pan en bak deze 4 minuten. Schep hierbij constant de boter over de pompoenen. Houdt de boter in beweging zodat deze mooi schuimt en niet verbrandt.
  7. Leg de pompoenen op een keukenpapiertje breng op smaak met zout en peper.
  8. Meng de ricotta met een scheut olijfolie en breng op smaak peper en zout.
  9. Vul de pompoenen met het ricotta-mengsel, en leg de bovenkant van de pompoen terug op de pompoen. Garneer met kervel en eventueel met een paar druppels balsamico azijn.

Ingrediënten in dit recept