Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

45 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

4 stronkjes witlof
50 g belegen kaas
20 g roomboter
125 ml melk
Baambrugs big achterham
500 g Doré aardappels

VOORRAADKAST

10 g bloem

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

8 stronkjes witlof
100 g belegen kaas
40 g roomboter
250 ml melk
Baambrugs big achterham
1 kg Doré aardappels

VOORRAADKAST

20 g bloem

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de witlof 5 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor 10 g boter in een steelpan met dikke bodem oplaag vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 3 minuten garen.
  3. Giet, al roerend met een garde, de melk langzaam in de pan en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de helft van de kaas toe en blijf 2-3 minuten roeren terwijl het zachtjes inkookt tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol een plakje ham om ieder stronkje witlof en leg naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de overige kaas. Bak 20 minuten in de oven.
  5. Schil ondertussen de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten.
  6. Stamp de aardappels tot een puree, voeg de overige boter en een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de witlofrolletjes met de aardappelpuree. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT