Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Wilde rijstsalade met groene kruiden en heilbot op de huid

Gang

main

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

150 g zwarte rijst
1 rode paprika
10 g dille
10 g peterselie
½ citroen
2 heilbotfilets met vel

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

300 g wilde rijst
2 rode paprika’s
20 g dille
20 g peterselie
1 citroen
4 heilbotfilets met vel

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de wilde rijst in 30 tot 40 minuten beetgaar. Dit duurt even, maar verder is het gerecht snel klaar.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Haal de dille van de steeltjes, maar de peterselie niet. Hak beide fijn. Doe in een grote kom met 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Zet de frisse salade apart.
  3. Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis op smaak met zout en bak met het circa 3 minuten met het vel naar beneden tot het knapperig en goudbruin is. Druk de vis in het begin goed aan, zodat het vel niet te veel opkrult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
  4. Meng de rijst in een grote kom met de paprika en kruidensalade en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijstsalade bij de vis.

Bereiding voor 4 personen

  1. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de wilde rijst in 30 tot 40 minuten beetgaar. Dit duurt even, maar verder is het gerecht snel klaar.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Haal de dille van de steeltjes, maar de peterselie niet. Hak beide fijn. Doe in een grote kom met 3 tot 4 eetlepels citroensap en 5 eetlepels olijfolie. Zet de frisse salade apart.
  3. Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis op smaak met zout en bak met het circa 3 minuten met het vel naar beneden tot het knapperig en goudbruin is. Druk de vis in het begin goed aan, zodat het vel niet te veel opkrult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
  4. Meng de rijst in een grote kom met de paprika en kruidensalade en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijstsalade bij de vis.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Wilde rijstsalade met groene kruiden en heilbot op de huid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten