Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Doré aardappels
1 ei
groene asperges
30 g roomboter
5 g salie
50 g ricotta salata
½ Sorrento citroen

VOORRAADKAST

75 – 100 g bloem

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg Doré aardappels
2 eieren
groene asperges
60 g roomboter
19 g salie
100 g ricotta salata
½ – 1 Sorrento citroen

VOORRAADKAST

150 – 200 g bloem

Printen

Bereiding

BEREIDING VOOR 2 PERSONEN

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15 minuten gaar en giet af.
  2. Doe de aardappels terug in de pan en stamp zo fijn mogelijk met een pureestamper of -knijper. Breng op smaak met zout en peper en roer het ei en 75 gram bloem erdoor.
  3. Kieper het mengsel op een schoon werkvlak en kneed met de hand tot een deeg ontstaat dat u makkelijk kunt kneden en dat goed vorm houdt. Het kan zijn dat u hiervoor nog wat extra bloem nodig hebt, maar dat hoeft niet.
  4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Vorm met de hand van het aardappeldeeg twee rollen van 2 tot 3 centimeter dik en snijd stukjes van 1 centimeter. Draai er met de hand bolletjes van en
    gebruik een vork om ze een beetje plat te drukken en er streepjes in te zetten.
  5. Kook de gnocchi circa 5 minuten of tot de bolletjes boven komen drijven en giet af.
  6. Breek de harde kontjes van de asperges en snijd de rest in stukken van 5 centimeter. Pluk de blaadjes van de salie. Rasp de schil van de citroen en zet apart.
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de groene asperges 2 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak circa 2 minuten mee.
  8. Draai het vuur lager en voeg de boter toe. Voeg als de boter is gesmolten de salie toe en verwarm het geheel 1 tot 2 minuten tot de boter net begint te bruinen en de salie heerlijk ruikt. Blus de pan af met 1 tot 2 eetlepels citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de gnocchi en asperges over twee borden en strooi de citroenrasp eroverheen. Rasp de ricotta salata en strooi over de gnocchi.

BEREIDING VOOR 4 PERSONEN

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15 minuten gaar en giet af.
  2. Doe de aardappels terug in de pan en stamp zo fijn mogelijk met een pureestamper of -knijper. Breng op smaak met zout en peper en roer het ei en 150 gram bloem erdoor.
  3. Kieper het mengsel op een schoon werkvlak en kneed met de hand tot een deeg ontstaat dat u makkelijk kunt kneden en dat goed vorm houdt. Het kan zijn dat u hiervoor nog wat extra bloem nodig hebt, maar dat hoeft niet.
  4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Vorm met de hand van het aardappeldeeg twee rollen van 2 tot 3 centimeter dik en snijd stukjes van 1 centimeter. Draai er met de hand bolletjes van en
    gebruik een vork om ze een beetje plat te drukken en er streepjes in te zetten.
  5. Kook de gnocchi circa 5 minuten of tot de bolletjes boven komen drijven en giet af.
  6. Breek de harde kontjes van de asperges en snijd de rest in stukken van 5 centimeter. Pluk de blaadjes van de salie. Rasp de schil van de citroen en zet apart.
  7. Verhit 2 eetlepelS olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de groene asperges 2 minuten. Voeg de gnocchi toe en bak circa 2 minuten mee.
  8. Draai het vuur lager en voeg de boter toe. Voeg als de boter is gesmolten de salie toe en verwarm het geheel 1 tot 2 minuten tot de boter net begint te bruinen en de salie heerlijk ruikt. Blus de pan af met 2 tot 4 eetlepels citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de gnocchi en asperges over twee borden en strooi de citroenrasp eroverheen. Rasp de ricotta salata en strooi over de gnocchi.

 

Ingrediënten in dit recept