Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

45 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g varkenswang
4 tenen Lautrec knoflook
5 takjes tijm
500 gram Doré aardappels
1 broccoli
½ Sorrento citroen
5 g krulpeterselie

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper
100 ml witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 3 PERSONEN

1 kilo varkenswang
8 tenen Lautrec knoflook
10 takjes tijm
1 kilo gram Doré aardappels
2 broccoli’s
1 Sorrento citroen
10 g krulpeterselie

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper
200 ml witte wijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep de varkenswang droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gegaarde varkenswang 2 minuten per kant aan om kleur te geven
  2. Kneus de knoflook in de schil met de zijkant van uw mes. Blus de varkenswangen af met de witte wijn en voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe. Laat zo 10 minuten sudderen. Doe deze dan in een ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar 12 tot 15 minuten. Giet af en laat staan terwijl u de broccoli kookt.
  4. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 2 tot 3 minuten beetgaar en giet af.
  5. Meng de aardappels met de broccoli, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Haal de peterselie van de steeltjes en meng door de aardappel-broccolisalade.
  6. Haal het vlees uit de oven en serveer samen met de aardappels en broccoli.

Breiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Dep de varkenswang droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gegaarde varkenswang 2 minuten per kant aan om kleur te geven
  2. Kneus de knoflook in de schil met de zijkant van uw mes. Blus de varkenswangen af met de witte wijn en voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe. Laat zo 10 minuten sudderen. Doe deze dan in een ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar 12 tot 15 minuten. Giet af en laat staan terwijl u de broccoli kookt.
  4. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 2 tot 3 minuten beetgaar en giet af.
  5. Meng de aardappels met de broccoli, 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Haal de peterselie van de steeltjes en meng door de aardappel-broccolisalade.
  6. Haal het vlees uit de oven en serveer samen met de aardappels en broccoli.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT