Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g runderstaartstuk
250 cherrytomaten aan de steel
3 tenen knoflook
½ citroen
½ breekbrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g runderstaartstuk
500 cherrytomaten aan de steel
6 tenen knoflook
1 citroen
1 breekbrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, breng het staartstuk op smaak met zout en leg het met het vet naar beneden in de pan. U hoeft geen olie te gebruiken, want het vet bakt uit en daarin zal het vlees bruinen
  2. Bak het vlees in 7 tot 10 minuten goudbruin aan de vetkant. Draai het dan om en bak nog 5 minuten, tot ook de andere kant ook goed bruin is
  3. Was de cherrytomaten, besprenkel met olie en breng op smaak met zout. Plaats het vlees samen met de tomaten in een ovenschaal. Plet de knoflook in de schil met de zijkant van uw mes en snijd de citroen in parten. Voeg beide toe aan het vlees en de tomaten. Bak het geheel 40 minuten
  4. Haal de schaal uit de oven, laat het vlees rusten en verhoog de temperatuur naar 200 °C. Bak het breekbrood in circa 7 minuten goudbruin en knapperig
  5. Breng het vlees op smaak met peper en snijd het in plakken. Knijp de gebakken citroen uit over de tomaten en serveer met het brood om in de sappen te dopen.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT