Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

75 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 zoete aardappels
4 takjes salie
3 tenen Lautrec knoflook
1 Sorrento citroen
poulet noir kip
geraspte jonge boerenkaas
crème fraîche
doperwten

VOORRAADKAST

3 el olijfolie

BENODIGHEDEN

aluminiumfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 zoete aardappels
5 takjes salie
4 tenen Lautrec knoflook
1 Sorrento citroen
poulet noir kip
geraspte jonge boerenkaas
crème fraîche
doperwten

VOORRAADKAST

3 el olijfolie

BENODIGHEDEN

aluminiumfolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork. Pak de zoete aardappels in met een dubbele laag aluminiumfolie en pof ze 1 uur in de oven.
  3. Hak de salieblaadjes fijn en doe ze in een bakje. Pers de knoflook erboven uit en rasp de schil van de citroen erbij. Voeg 5 eetlepels olijfolie toe en een flinke snuf zout en peper. Zet de marinade apart.
  4. Knip met een stevige schaar of wildschaar aan beide zijdes van de ruggenwervel om deze vervolgens te verwijderen. Draai de kip om en druk hem een beetje plat zodat deze goed gelijk ligt. Stop de marinade tussen de huid en het vlees van de kip op de plekken waar het lukt. Doe dit tot alle marinade op is. Probeer de huid zoveel mogelijk intact te houden.
  5. Leg de kip in een schaal en zet die 45 minuten tot een 1 uur in de oven, afhankelijk van de grootte van de kip. Een goede manier om te controleren of de kip gaar is, is door een snede te maken waar de poten vastzitten – als de kip niet meer rood is van binnen en de sappen helder zijn, is het goed.
  6. Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook. Dop de doperwten en kook ze 5 minuten. Giet ze af, doe de sap van een halve citroen erbij en beetje zout en peper. Zet apart.
  7. De zoete aardappels zijn klaar wanneer u er makkelijk in kunt drukken met uw vingers. Haal ze uit de aluminiumfolie, snijd door en doe er een grote lepel crème fraîche bovenop, een beetje geraspte jonge kaas en wat zout en peper.
  8. Serveer de kip met zoete aardappels en verse doperwten. Gebruik eventueel de overgebleven halve citroen om boven de kip uit te knijpen.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT