Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

90 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Agria aardappels
spareribs (gemarineerd)
1 spitskool
1 bosui
1 zandwortel
½ Sorrento citroen (sap)

VOORRAADKAST

peper en zout
zonnebloemolie om in te frituren
1 eetl. Mosterd
2 eetl. mayonaise + extra voor bij de friet

BENODIGDHEDEN
keukenpapier

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kilo Agria aardappels
spareribs (gemarineerd)
1 spitskool
2 bosuien
2 zandwortels
1 Sorrento citroen (sap)

VOORRAADKAST

peper en zout
zonnebloemolie om in te frituren
1 eetl. Mosterd
4 eetl. mayonaise + extra voor bij de friet

BENODIGDHEDEN
keukenpapier

Printen

Bereiding

    1. Boen de aardappels goed schoon zodat alle aarde eraf is en snijd ze in repen. Je kunt de schil eventueel ook verwijderen, dan hoef je de aardappels niet te wassen. Leg de aardappels 30 minuten in koud water, zo onttrek je een deel van het zetmeel en worden de aardappels straks extra knapperig.
    2. Giet de aardappels af en dep ze goed droog met een theedoek of keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 160 °C en bak hierin de friet 5 tot 7 minuten totdat ze gaar zijn, maar niet verkleuren. Doe dit eventueel in delen. Laat uitlekken op keukenpapier en helemaal afkoelen naar kamertemperatuur. *
    3. Warm de oven voor tot 180 °C. Haal de spareribs uit de zak en leg in een ovenschaal. Meng het vocht dat in de zak dit in een kommetje met 1 eetlepel mosterd en smeer de spareribs hiermee in. Bak het geheel 30 minuten.
    4. Snijd ondertussen de spitskool in zo dun mogelijke repen en rasp de wortel. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de spitskool, wortel en bosui met de mayonaise en het citroensap, breng op smaak met peper en zout.
    5. Verhoog na 30 minuten de oventemperatuur tot 220 °C en bak de spareribs nog 10 minuten.
    6. Verhit de zonnebloemolie in de (frituur)pan tot 180 °C. Bak de friet nog 3 tot 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Doe dit eventueel in delen. Laat uitlekken op keukenpapier of in een vergiet en breng op smaak met flink wat zout.
    7. Haal de spareribs uit de oven en verdeel samen met de coleslaw en friet over de borden. Serveer met een flinke klodder mayonaise bij de friet.

 

Ingrediënten in dit recept