Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

200 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

ossenstaart
1 gele ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
¼ winterpeen
2 takjes oregano
1 flesje salsa di pomodoro Ciliegino
200 g Rigatoni
Pecorino

VOORRAADKAST
100 ml rode wijn
olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

gram ossenstaart
1 gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
½ winterpeen, in kleine blokjes gesneden
3 takjes oregano
2 flesjes salsa di pomodoro Ciliegino
400 g Rigatoni
Pecorino

VOORRAADKAST
200 ml rode wijn
olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op hoog vuur met dikke bodem. Breng de ossenstaart op smaak met peper en zout en bak hem 5 minuten per kant diepbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij en winterpeen in kleine blokjes. Voeg 2 eetlepels extra olijfolie toe aan de pan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, winterpeen en takjes oregano 3-5 minuten tot de ui glazig is en de groenten zacht.
  3. Blus de pan af met de rode wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de salsa di pomodoro Ciliegino en de gebakken ossenstaart toe, samen met zo veel water dat het vlees onder staat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het geheel 3-4 uur zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Het vlees moet helemaal van het bot vallen. Voeg eventueel af en toe wat extra water toe. Je kan het vlees ook af en toe omkeren, als het niet helemaal onder staat.
  4. Breng als het vlees klaar is een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de rigatoni zoals aangegeven op de verpakking. Pluk ondertussen het vlees van de ossenstaart. Dit is wel even een werkje, probeer goed om te pezen heen te plukken. In principe is al het bruine vlees bruikbaar. Doe het vlees terug in de pan bij de saus.
  5. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookwater. Meng de pasta met de saus en een klein scheutje kookwater, zodat de pasta mooi aan de saus hecht. Verdeel over de borden en serveer met geraspte pecorino.

Ingrediënten in dit recept