Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 Lunghe aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
75 g Parmigiano Reggiano
125 g buffelmozzarella
10 g verse basilicum
400 g tomatenblokjes in blik
½ zuurdesem brood van As

VOORRAADKAST

ca. 50 ml olijfolie
1 theel. kristalsuiker

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

3 Lunghe aubergines
1 ui
3 teentjes knoflook
100 g Parmigiano Reggiano
250 g buffelmozzarella
20 g verse basilicum
800 g tomatenblokjes in blik
1 zuurdesem brood van As

VOORRAADKAST

ca. 100 ml olijfolie
2 theel. kristalsuiker

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
  2. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten uit blik toe. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier.
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergines in delen in een scheutje olijfolie tot er mooie grillstrepen ontstaan aan beide kanten.
  6. Leg een laag aubergine in grote ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en verdeel er wat basilicum over.
  7. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  8. Bak circa 30 minuten in de oven. Bak het brood in 10 minuten knapperig af en serveer dit erbij.

Bereiding voor 4 personen

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
  2. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.
  3. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten uit blik toe. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier.
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de aubergines in delen in een scheutje olijfolie tot er mooie grillstrepen ontstaan aan beide kanten.
  6. Leg een laag aubergine in grote ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en verdeel er wat basilicum over.
  7. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  8. Bak circa 30 minuten in de oven. Bak het brood in 10 minuten knapperig af en serveer dit erbij.

Ingrediënten in dit recept