Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 ui
1 teen knoflook
1 takje tijm
220 g gekonfijte eendenbout
600 g passata
1 courgette
150 g lasagnebladeren
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
2 little gems
2 tomaten

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 ui
2 tenen knoflook
2 takjes tijm
440 g gekonfijte eendenbout
900 g passata
2 courgettes
500 g lasagnebladeren
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
4 little gems
4 tomaten

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de tijm circa 3 minuten, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de passata toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  2. Haal de gekonfijte eendenbout uit de verpakking. Schraap hierbij met een lepel zo veel mogelijk vet en gelei uit de verpakking en meng dit door de tomatensaus. Als er veel vet of gelei op de eend zelf zit, doe dit dan ook door de saus, dit geeft veel smaak. Pluk het vlees van het bot in kleine stukjes en roer door de saus.
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes. Schep een beetje saus onderin een kleine ovenschaal, bedek met plakjes courgette, strooi er Parmezaanse kaas over en dek af met lasagnebladeren. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met Parmezaanse kaas en mozzarella. Bak het geheel 30 minuten tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
  4. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan voor u het opdient. Haal in de tussentijd de bladeren van de little gem en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met een paar eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer naast de lasagne als frisse tegenhanger.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT