Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

80 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g aardappelmix
poulet noir, op kamertemperatuur
½ eetl. roomboter
3 teentjes Lautrec knoflook
1 takje verse tijm
1 takje verse rozemarijn
½ krop friséesla
Datterino kerstomaatjes

VOORRAADKAST

3 eetl. olijfolie
1/2 eetl. mosterd
1 eetl. rode wijnazijn
1/2 eetl. honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg aardappelmix
poulet noir, op kamertemperatuur
1 eetl. roomboter
6 teentjes Lautrec knoflook
2 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
1 krop friséesla
Datterino kerstomaatjes

VOORRAADKAST

6 eetl. olijfolie
1 eetl. mosterd
2 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. honing

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappelen in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook 10 minuten, giet af en laat ze uitstomen.
  2. Leg de poulet noir in een ovenschaal en bestrijk hem rondom met de roomboter. Bestrooi met zout en peper en bak in circa 1 uur gaar en goudbruin in de oven. Schep regelmatig wat van het kookvocht over de kip voor een extra knapperige huid. U kunt controleren of de kip gaar is, door met een scherp mes in een poot te steken – als het vocht dat nu uit de kip loopt helder is, is de kip gaar. Als u een vleesthermometer gebruikt, is een kerntemperatuur van 70-72 °C goed.
  3. Doe de aardappels in ruime ovenschaal en besprenkel met 1 ½ eetl. olijfolie. Leg de hele knoflooktenen ertussen en bestrooi met de tijm, rozemarijn, zout en peper. Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  4. Klop ondertussen een dressing van de overige olijfolie, mosterd, rode wijnazijn en honing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Halveer de tomaten en doe met de friséesla in een kom. Besprenkel met de dressing.
  6. Serveer de kip met de aardappels en de salade. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT