Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g krieltjes
200 g groene asperges
Baambrugs big buikspek plakken
125 ml melk
200 g zachte geitenkaas
3 takjes tijm, gerist

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g krieltjes
400 g groene asperges
Baambrugs big buikspek plakken
250 ml melk
400 g zachte geitenkaas
6 takjes tijm, gerist

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of breek de harde onderkant van de asperges af. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
  2. Halveer de plakken spek en rol deze om de krieltjes. Leg de omwikkelde aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 10 minuten knapperig en goudbruin in de oven.
  3. Verhit een pan met water en kook de asperges in circa 6 minuten beetgaar.
  4. Verhit vervolgens de melk in een fonduepan en voeg de zachte geitenkaas toe. Roer tot een egaal geheel en voeg de tijm toe. Serveer de geitenkaasfondue met de knapperige krieltjes en groene asperges.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT