Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

150 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g varkenswang
1 ui
8 tenen knoflook
10 g basilicum
10 g peterselie
½ citroen
1 grote zoete aardappel
½ bleekselderij

VOORRAADKAST

olijfolie
100 ml witte wijn
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg varkenswang
2 uien
12 tenen knoflook
20 g basilicum
20 g peterselie
1 citroen
2 grote zoete aardappels
1 bleekselderij

VOORRAADKAST

olijfolie
200 ml witte wijn
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verhit in een braadpan een paar eetlepels olijfolie op hoog vuur. Breng de varkenswang op smaak met zout en peper en braad in circa 10 minuten rondom goudbruin aan. Pel ondertussen de ui en snijd in ringen.
  2. Haal het vlees uit de pan en voeg eventueel nog wat extra olie toe. Fruit hierin de ui in circa 3 minuten glazig. Doe het vlees terug in de pan. Plet 4 tenen knoflook in de schil met de zijkant van uw mes en doe in de pan met de wijn en 200 milliliter water. Doe een deksel op de pan en stoof het vlees in 1,5 tot 2 uur botermals en gaar. Voeg indien nodig tussendoor extra vocht toe.
  3. Verwarm 45 minuten voordat het vlees klaar is de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Plet de overgebleven 4 tenen knoflook en doe met de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel 40 minuten, tot de aardappel gaar is.
  4. Snijd de stengels van de bleekselderij in stukken van 5 tot 10 centimeter en voeg deze toe aan de pan bij de varkenswang. Laat zachtjes meestoven tot het vlees klaar is.
  5. Pluk de kruiden van de bladeren en laat ze heel. Haal de zoete aardappel uit de oven en meng de kruiden en 1 à 2 eetlepels citroensap erdoorheen. Serveer de varkenswang met de kruidige zoete aardappels en de gestoofde bleekselderij.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verhit in een braadpan een paar eetlepels olijfolie op hoog vuur. Breng de varkenswang op smaak met zout en peper en braad in circa 10 minuten rondom goudbruin aan. Pel ondertussen de ui en snijd in ringen.
  2. Haal het vlees uit de pan en voeg eventueel nog wat extra olie toe. Fruit hierin de ui in circa 3 minuten glazig. Doe het vlees terug in de pan. Plet 6 tenen knoflook in de schil met de zijkant van uw mes en doe in de pan met de wijn en 400 milliliter water. Doe een deksel op de pan en stoof het vlees in 1,5 tot 2 uur botermals en gaar. Voeg indien nodig tussendoor extra vocht toe.
  3. Verwarm 45 minuten voordat het vlees klaar is de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Plet de overgebleven 6 tenen knoflook en doe met de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel 40 minuten, tot de aardappel gaar is.
  4. Snijd de stengels van de bleekselderij in stukken van 5 tot 10 centimeter en voeg deze toe aan de pan bij de varkenswang. Laat zachtjes meestoven tot het vlees klaar is.
  5. Pluk de kruiden van de bladeren en laat ze heel. Haal de zoete aardappel uit de oven en meng de kruiden en 3 à 4 eetlepels citroensap erdoorheen. Serveer de varkenswang met de kruidige zoete aardappels en de gestoofde bleekselderij.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT