Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g buikspek met zwoerd aan één stuk
10 takjes tijm
3 tenen knoflook
500 g krieltjes
1 broccoli
½ citroen

VOORRAADKAST

olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kilo buikspek met zwoerd aan één stuk
15 takjes tijm
6 tenen knoflook
1 kilo krieltjes
2 broccoli’s
1 citroen

VOORRAADKAST

olijfolie

Printen

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het zwoerd van het buikspek licht in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Ris de tijm van de takjes en wrijf samen met 2 theelepels zout over het gehele stuk spek. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en bak 1 uur en 15 minuten.
    2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en plet de knoflook in de schil met de zijkant van een mes. Snijd de citroen in parten. Meng de broccoli, knoflook, citroen en krieltjes met een paar eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de broccoli de laatste 45 minuten bij het vlees.
    3. Verhoog de temperatuur naar 220 °C en bak alles nog 5 tot 10 minuten. Breng de broccoli en aardappels op smaak met peper en zout. Maak eventueel aan met nog wat extra olijfolie en verdeel over de borden. Serveer met partjes citroen en knijp dit naar smaak uit over de broccoli en aardappels.
    4. Snijd het Baambrugs big buikspek in stukken. Verdeel over de borden en serveer.

Ingrediënten in dit recept