Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

75 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

Black Angus runderbavette
500 g aardappels
5 g rozemarijn
2 eieren
2 tenen knoflook
1 citroen
500 g roma tomaten
10 g peterselie
50 g schapenfeta

VOORRAADKAST

3 el olijfolie
200 ml zonnebloemolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

Black Angus runderbavette
1 kg aardappels
10 g rozemarijn
2 eieren
2 tenen knoflook
1 citroen
1 kg roma tomaten
15 g peterselie
100 g schapenfeta

VOORRAADKAST

6 el olijfolie
200 ml zonnebloemolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. 2. Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook deze gaar. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen
  3. 3. Ris de rozemarijn, snijd grof en meng in een kom met 2 el olijfolie en zout en peper. Schud hier de aardappels in tot deze een puree-achtig laagje aan de buitenkant krijgen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 45 minuten goudbruin en krokant. Hussel na 20 minuten even om.
  4. 4. Maak ondertussen de aioli met 1 heel ei en 1 eierdooier in een maatbeker. Pel en snijd de knoflook grof en voeg met de sap van een 1/2 citroen en 1 eetlepel koud water toe. Meng met een staafmixer of keukenmachine en giet de zonnebloemolie er langzaam bij tot het de structuur van een dikke mayonaise heeft. Breng op smaak met zout. Zet apart.
  5. 5. Snijd de tomaten in partjes en de peterselie grof. Meng in een kom met 1 eetlepel olijfolie, de rasp en sap van de andere helft van de citroen en zout en peper. Brokkel de feta over de salade. Zet apart.
  6. 6. Begin met de bavette wanneer de aardappels bijna klaar zijn. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de bavette met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat de bavette een paar minuten rusten onder aluminiumfolie voor serveren.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook deze gaar. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
  3. Ris de rozemarijn, snijd grof en meng in een kom met 4 el olijfolie en zout en peper. Schud hier de aardappels in tot deze een puree-achtig laagje aan de buitenkant krijgen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 45 minuten goudbruin en krokant. Hussel na 20 minuten even om.
  4. Maak ondertussen de aioli met 1 heel ei en 1 eierdooier in een maatbeker. Pel en snijd de knoflook grof en voeg met de sap van een 1/2 citroen en 1 eetlepel koud water toe. Meng met een staafmixer of keukenmachine en giet de zonnebloemolie er langzaam bij tot het de structuur van een dikke mayonaise heeft. Breng op smaak met zout. Zet apart.
  5. Snijd de tomaten in partjes en de peterselie grof. Meng in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de rasp en sap van de andere helft van de citroen en zout en peper. Brokkel de feta over de salade. Zet apart.
  6. Begin met de bavette wanneer de aardappels bijna klaar zijn. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de bavette met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat de bavette een paar minuten rusten onder aluminiumfolie voor serveren.

Ingrediënten in dit recept