Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Vitello tonnato 

Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)

Seizoen

spring

Gang

appetizer

Bereidingstijd

180 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor de kalfsmuis
500 g kalfsmuis
1 teentje knoflook, in stukjes
2 eetl. roomboter
1 blikje tonijn
4 eetl. Lindenhoff mayonaise
1/2 citroen, geperst
4 ansjovis filets.

Zelf in huis:
2 eetl. kappertjes

Printen

Vitello tonnato 

  1. Haal de kalfsmuis 45 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven tot 100°C.
  3. Maak met een scherp mesje een aantal kleine inkepingen in het vlees en doe daar de kleine stukjes knoflook in. Bestrooi het vlees flink met peper en zout.
  4. Smelt boter in een koekenpan, laat bruin worden en schroei het vlees rondom dicht en bruin.
  5. Leg het vlees op een ovenplaat en giet de gesmolten boter erover. Stel de kerntemperatuurmeter in op 54°C en steek deze in het midden van de kalfsmuis. Plaats het vlees in de oven en laat langzaam garen. Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens licht aanvriezen in de vriezer. Zo kun je makkelijk dunne plakjes snijden.
  6. Maak met een staafmixer een gladde saus van de tonijn, mayonaise, citroensap en de ansjovisfilets. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Leg de kalfsfricandeau op een schaal of plank. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer de vitello tonnato met de kappertjes.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Vitello tonnato 

Beoordelingen

Perfect, in één woord geweldig!! Alle gasten vonden het een 10+!!

Rated 5,0 out of 5

Ik zou het iedereen aanraden en als je geen thermometer hebt bij de Blokker koop je er al een voor € 3,99 je moet er alleen goed opletten tot de juiste temperatuur, maar dan kan het niet mislukken!!

Avatar for Jean van Schaik
2 weken geleden

Heerlijk!

Rated 5,0 out of 5

Onze kalfsmuis kwam goed tot zijn recht na het volgen van dit recept. Mooie korst en prachtig rosé. En door de knoflook een mooie pittige smaak. Deze ga ik zeker vaker maken!

Avatar for Ralph Hemerik
3 maanden geleden

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten