Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

180 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor de kalfsmuis
500 g kalfsmuis
1 teentje knoflook, in stukjes
2 eetl. roomboter
1 blikje tonijn
4 eetl. Lindenhoff mayonaise
1/2 citroen, geperst
4 ansjovis filets.

Zelf in huis:
2 eetl. kappertjes

Printen

Vitello tonnato 

  1. Haal de kalfsmuis 45 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven tot 100°C.
  3. Maak met een scherp mesje een aantal kleine inkepingen in het vlees en doe daar de kleine stukjes knoflook in. Bestrooi het vlees flink met peper en zout.
  4. Smelt boter in een koekenpan, laat bruin worden en schroei het vlees rondom dicht en bruin.
  5. Leg het vlees op een ovenplaat en giet de gesmolten boter erover. Stel de kerntemperatuurmeter in op 54°C en steek deze in het midden van de kalfsmuis. Plaats het vlees in de oven en laat langzaam garen. Laat het vlees afkoelen en laat het vervolgens licht aanvriezen in de vriezer. Zo kun je makkelijk dunne plakjes snijden.
  6. Maak met een staafmixer een gladde saus van de tonijn, mayonaise, citroensap en de ansjovisfilets. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Leg de kalfsfricandeau op een schaal of plank. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer de vitello tonnato met de kappertjes.

Ingrediënten in dit recept