Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 rode puntpaprika’s
1 teen knoflook
½ tl chipotle poeder
1 limoen
2 kabeljauwfilets zonder vel
½ spitskool
125 ml crème fraîche
10 g koriander
6 stuks blauwe maïstortilla’s

VOORRAADKAST

4 el olijfolie
1 el honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 rode puntpaprika’s
2 tenen knoflook
1 tl chipotle poeder
2 limoenen
4 kabeljauwfilets zonder vel
1 spitskool
250 ml crème fraîche
15 g koriander
12 stuks blauwe maïstortilla’s

VOORRAADKAST

7 el olijfolie
2 el honing

Printen

Bereiding

Recept voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika’s in hun geheel in een ovenschaal en rooster ze circa 15 minuten in de oven, tot de buitenkant licht is geblakerd. Haal ze uit de oven en laat ze stomen in een kom bedekt met folie of een plastic zak.
  2. Pel en snijd intussen 1 teen knoflook fijn en meng met 2 el olijfolie, chipotle poeder, het sap van een halve limoen, zout en peper. Marineer de vis en zet apart.
  3. Snijd de spitskool flinterdun met een mandoline of scherp mes. Meng met de crème fraîche, het sap van de andere limoenhelft, honing, zout en peper.
  4. Het vel van de paprika is nu als het goed is makkelijk te verwijderen. Verwijder ook de pitjes en snijd de paprika’s in repen. Leg ze op een bord en breng op smaak met 2 el olijfolie, zout en peper. Snijd de koriander fijn en strooi eroverheen.
  5. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en grill de vis circa 3 minuten per kant of tot ze gaar zijn. Verwijder de vis uit de pan en verwarm de taco’s om en om.
  6. Vul de taco’s met een beetje van de spitskoolsalade en gebakken vis. Serveer de geroosterde paprika’s ernaast.

Recept voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika’s in hun geheel in een ovenschaal en rooster ze circa 15 minuten in de oven, tot de buitenkant licht is geblakerd. Haal ze uit de oven en laat ze stomen in een kom bedekt met folie of een plastic zak.
  2. Pel en snijd intussen 2 tenen knoflook fijn en meng met 4 el olijfolie, chipotle poeder, het sap van een halve limoen, zout en peper. Marineer de vis en zet apart.
  3. Snijd de spitskool flinterdun met een mandoline of scherp mes. Meng met de crème fraîche, het sap van de andere limoenhelft, honing, zout en peper.
  4. Het vel van de paprika is nu als het goed is makkelijk te verwijderen. Verwijder ook de pitjes en snijd de paprika’s in repen. Leg ze op een bord en breng op smaak met 4 el olijfolie, zout en peper. Snijd de koriander fijn en strooi eroverheen.
  5. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en grill de vis circa 3 minuten per kant of tot ze gaar zijn. Verwijder de vis uit de pan en verwarm de taco’s om en om.
  6. Vul de taco’s met een beetje van de spitskoolsalade en gebakken vis. Serveer de geroosterde paprika’s ernaast.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT