Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 venkelworsten
80 ml extra vergine olijfolie
30 g boter
80 ml witte wijn
100 ml kippenbouillon (zie blz. 60)
2 tenen knoflook, geplet
600 g cavolo nero (palmkool), van de dikke nerven ontdaan en in stukken
zout en peper

Printen

Bereiding

  1. Prik de worsten met een vork op twee plaatsen in. Laat een koekenpan goed heet worden en smelt de boter met 40 milliliter olijfolie erin. Bak de worsten op middelmatig vuur tot ze aan alle kanten een mooie goudbruine kleur hebben; dit duurt 2 a 3 minuten.
  2. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Doe ook de bouillon erbij en laat op middelmatig vuur inkoken tot een mooie jus. De worsten zijn in ongeveer 8 minuten klaar. Haal de pan van het vuur, doe een deksel op de pan en houd warm.
  3. Verwarm in een andere pan de resterende 40 milliliter olijfolie met de knoflook. Voeg als de knoflook goudbruin is de cavolo nero en een scheutje water toe. Sauteer 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Dit recept is afkomstig uit De bijbel van de Italiaanse keuken, hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Samen met Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti — chef van restaurant Toscanini in Amsterdam — maakt u een culinaire reis door Italië, waarbij alle regio’s aan bod komen. Met meer dan 200 klassieke én moderne recepten voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok!

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT