Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

dessert

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
½ vanillestokje
2 vanille sinaasappels
500 ml slagroom

Zelf in huis halen:
3.5 gelatineblaadjes
60 g kristalsuiker

Printen

Vanille sinaasappel panna cotta

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Pers en rasp 1 sinaasappel. Snijd de andere sinaasappel in kleine stukjes, verwijder de witte velletjes.
  2. Doe het merg en het vanillestokje samen met de slagroom, suiker en 1 eetl. sinaasappel rasp in een steelpan en breng aan de kook. Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Voeg ook het sinaasappelsap toe en roer goed door.
  3. Giet het mengsel in 4 – 6 glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verdeel de sinaasappelstukjes over de glaasjes en serveer.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT