Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 rode ui
1 teen Lautrec knoflook
1 lunghe aubergine
150 g risottorijst
1 blik tomaten
25 g Parmezaanse kaas
1 kleine bol burrata
5 g verse basilicum

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen
500 ml groentebouillon

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 rode uien
2 tenen Lautrec knoflook
2 lunghe aubergines
300 g risottorijst
2 blikken cherrytomaten
50 g Parmezaanse kaas
1 bol burrata
10 g verse basilicum

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen
1 l groentebouillon

Printen

Bereiding

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg de aubergine en de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee.
  3. Voeg de tomaten uit blik toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut warme bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, roer door en breng op smaak met zout en peper. Leg de burrata op de risotto en scheur de basilicum erboven. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.