Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1,5 kg Gasconne Tomahawk


Bereiding

De Tomahawk is in feite een côte de boeuf met de volledige rib er nog aan: een prachtig robuust stuk vlees voor de liefhebber! Dit luxe deel van het Gasconne rund is niet alleen ontzettend mals, maar ook fantastisch gemarmerd en daardoor bijzonder rijk van smaak. Deze Tomahawk heeft daarom geen marinade nodig; met wat knoflook, peper en zeezout komt de intense smaak het beste tot zijn recht.

Bereiding op de barbecue:

  1. Laat de tomahawk op kamertemperatuur komen.
  2. Om de tomahawk perfect te bereiden gebruikt u een gietijzer rooster. Bereidt de barbecue voor om direct te barbecueën tot een temperatuur van 200°C.
  3. Leg de tomahawk op de barbecue en laat deze 3 minuten liggen met de deksel dicht. Draai de tomahawk een kwartslag voor een mooie grill ruit (nog niet in zijn geheel omdraaien) en laat de tomahawk 2 minuten liggen wederom met de deksel dicht. Draai de tomahawk nu in zijn geheel om en herhaal de twee bovenstaande stappen voor deze zijde.
  4. Wanneer beide kanten van het vlees mooi zijn dichtgeschroeid sluit je de luchtschuif aan de onderkant van de barbecue. Laat de tomahawk liggen met de deksel dicht tot een kerntemperatuur van 46°C (rare) of 54°C (medium).
  5. Haal de tomahawk van de barbecue en bestrooi met peper en zout. Laat de tomahawk na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur nog 10 minuten rusten naast de barbecue voor serveren.

 

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk