Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020

Bereidingstijd: ca. 15 min

1 geroosterde rode biet – barbabietole arrosto
2 el San Mauro balsamico
2 lente-uien
1 el pittige mosterd
4 el appelkappertjes
een handje mosterdsla
1 bol burrata
stokbrood

Voorraadkast / zelf in huis halen
1 el + extra olijfolie
zeezout en versgemalen peper
150 ml zonnebloemolie

Fotografie: Sander Damen

Printen

Bereiding

Het is borreltijd met een hoofdletter B! Samen met foodies hebben we drie feestelijke borrelgerechten voor u samengesteld met topproducten van het seizoen – hoeft u alleen nog voor de wijn en het gezelschap te zorgen. Bestel een box met alle ingrediënten voor een echt borrelfestijn. Of geef er één cadeau aan uw vrienden en familie, zodat u op afstand toch tegelijk kunt genieten van dezelfde lekkere hapjes op uw borrelplank. Proost!

  1. Schil de bieten en snijd ze in zeer kleine blokjes (brunoise). Draag eventueel handschoenen om het verkleuren van je handen of nagels te voorkomen. Meng de bieten in een kom met 1 el olijfolie, de balsamico, de lente-ui en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper en zet de bietentartaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. Dep de appelkappertjes droog met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Schep de bietentartaar op een bord en leg de gefrituurde appelkappertjes erbij. Garneer met de sla en schep er wat burrata bovenop. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat extra olijfolie. Geef er de overige burrata in een schaaltje en plakjes knapperig stokbrood bij.

Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020

Ingrediënten in dit recept