Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 zoete aardappels
1 broccoli
4 eetl. roomboter
2 Baambrugs big venkelworsten

VOORRAADKAST

1 eetl. mosterd
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

3 zoete aardappels
2 broccoli
8 eetl. roomboter
4 Baambrugs big venkelworsten

VOORRAADKAST

2 eetl. mosterd
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappel en hak in grove stukken. Snijd de stronk van de broccoli in blokjes.
  2. Kook de zoete aardappel in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de broccoli toe.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel roomboter en bak de Baambrugs big worsten in circa 15 minuten rondom gaar en goudbruin.
  4. Bewaar wat van het kookvocht en giet de zoete aardappelen en broccoli af. Stamp de broccoli en zoete aardappel grof en voeg 2 eetlepels roomboter en wat kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de worsten uit de pan en leg op een warme plek. Voeg 1 eetlepel boter, de mosterd en 100 ml kookvocht toe aan het bakvet en roer door tot een smaakvolle jus.
  6. Serveer de broccoli-zoete aardappelstamppot met de worst en jus.

Ingrediënten in dit recept