Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Sperziebonensalade met gekonfijte kabeljauw

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 kabeljauwfilets
300 g sperziebonen
250 g cherrytomaatjes
1 kleine sjalot
2 teentjes knoflook
1 citroen
10 g verse peterselie
2 broodjes van Menno
2 takjes tijm

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie + 100 ml milde olijfolie om te konfijten
1 eetl. mosterd
2 eetl. witte of rode wijnazijn

2 kabeljauwfilets
300 g sperziebonen 250 g cherrytomaatjes 1 kleine sjalot
2 teentjes knoflook
1 citroen
10 g verse peterselie
2 broodjes van Menno 2 takjes tijm

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie + 100 ml milde olijfolie om te konfijten 1 eetl. mosterd
2 eetl. witte of rode wijnazijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 kabeljauwfilets
600 g sperziebonen
500 g cherrytomaatjes
2 kleine sjalotten
4 teentjes knoflook
2 citroenen
20 g verse peterselie
4 broodjes van Menno
4 takjes tijm

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie + 100 ml milde olijfolie om te konfijten
2 eetl. mosterd
4 eetl. witte of rode wijnazijn

Printen

Bereiding

  1. Voorbereidingen: verwarm de oven op 200 graden. Haal de kabeljauwfilets minimaal een uur van te voren uit de koelkast. Snijd de steeltjes van de sperziebonen en halveer de cherrytomaatjes. Snipper de sjalot en plet de knoflook in de schil. Schaaf vier stukken schil van de citroen. Hak de peterselie grof. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Salade en brood: kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar. Maak ondertussen een pittige dressing met de sjalot, olijfolie, mosterd en azijn. Meng de cherrytomaten met de sperziebonen en de dressing naar smaak. Breng op smaak met zout en peper. Bak de broodjes af in de voorverwarmde oven.
  3. Vis garen: gebruik een steelpannetje met stevige bodem en giet hier 100 ml milde olijfolie in. Voeg hier de takjes tijm, de geplette knoflook en de citroenschillen aan toe. De olie moet ongeveer op een temperatuur van 50 graden komen, dus absoluut niet koken! Voeg de vis toe en gaar langzaam totdat deze gaar is. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Keer de vis halverwege om en besprenkel regelmatig met het oliemengsel.
  4. Opdienen: serveer de vis met de sperziebonensalade en het knapperige broodje. Dip deze in de olie tijdens het eten. Garneer de vis met peterselie en een plakje citroen.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Sperziebonensalade met gekonfijte kabeljauw

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten