Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 venkel
3 takjes tijm
500 g tomaten
5 g basilicum
200 g spaghetti
2 zeebaarsfilets
1 klein teentje knoflook

VOORRAADKAST

30 ml olijfolie + extra om in te bakken
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 venkel
5 takjes tijm
1 kg tomaten
10 g basilicum
400 g spaghetti
4 zeebaars filets
1 teen knoflook

VOORRAADKAST

50 ml olijfolie + extra om in te bakken
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Snijd het loof van de venkel en bewaar apart. Snijd de venkel in dunne plakken en verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de venkel samen met de tijm in circa 5 minuten goudbruin en keer halverwege om. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  2. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kommetje. Hak het loof van de venkel fijn en voeg toe aan de tomatenblokjes. Hak de basilicum fijn en bewaar een klein beetje ter garnering. Rasp
    de knoflook en meng met de basilicum en 30 milliliter olijfolie door de tomaten. Breng op smaak met zout.
  3. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis aan beide kanten op smaak met peper en zout. Leg de vis met het vel naar beneden in de pan en druk met een spatel goed aan zodat hij niet te veel omkrult. Bak 2-3 minuten, draai om en bak nog 1 minuut.
  5. Giet de pasta af en meng door de koude tomatensaus – deze warmt iets op door de warmte van de pasta. Verdeel de pasta over de borden en leg de venkel en de vis erop. Garneer met basilicum en serveer.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT