Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 teentjes Lautrec knoflook
10 g verse peterselie
1 blik pittige sardientjes
½ rode peper, zonder zaadjes
1 flesje passata della nonna
150 g spaghetti
rucola

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

3 teentjes Lautrec knoflook
20 g verse peterselie
2 blikken pittige sardientjes
1 rode peper
1 flesje passata della nonna
300 g spaghetti
1 bakje rucola

VOORRAADKAST

3 eetl. olijfolie
3 eetl. Balsamico azijn

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de peterselie fijn. Verwijder eventueel graatjes van de sardientjes – de graatjes zijn eetbaar dus dat is niet noodzakelijk, maar naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan met 2 eetl. olijfolie en voeg de olie van de sardientjes toe. Bak de plakjes knoflook en de halve rode peper in zijn geheel gedurende 2 minuten in de olie. Voeg de passata toe en laat 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwijder de halve rode peper uit de tomatensaus en laat de helft van de rucola er in slinken.
  4. Roer de pasta en de sardientjes door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de overige rucola met de Balsamico azijn. Verdeel de spaghetti over borden of kommen en garneer met de rucolasalade.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT