Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

Gasconne runderworsten
1 teentje knoflook
2 takjes verse tijm, gerist
blik kerstomaatjes
200 g spaghetti
Pecorino romano
125 g babyspinazie
10 g verse basilicum, fijngesneden

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
peper & zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

Gasconne runderworsten
2 teentjes knoflook
4 takjes verse tijm, gerist
blik kerstomaatjes
400 g spaghetti
Pecorino romano
125 g babyspinazie
20 g verse basilicum, fijngesneden

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
peper & zout

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de Gasconne worsten open en haal het worstvlees eruit. Draai kleine balletjes van het vlees ter grootte van een walnoot.
  2. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de tijm van de takjes. Rasp de Pecorino romano en snijd de basilicum grof.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de worstballetjes in circa 2 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes uit de pan en leg op een bord.
  4. Voeg de knoflook, kerstomaatjes en verse tijm toe aan dezelfde koekenpan en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Roer de helft van de Pecorino door de saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de worstballetjes weer in de saus en laat de babyspinazie handje voor handje slinken in de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
  7. Giet de spaghetti af en roer door de saus. Serveer met de overige Pecorino en verse basilicum. Eet smakelijk!

Ingrediënten in dit recept