Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g spaghetti
200 g cherrytomaatjes
100 g boerenkool
10 g verse basilicum
40 g Parmezaanse kaas
15 g walnoten
½ teen knoflook
1 eetl. citroensap + rasp
1 klontje boter

VOORRAADKAST
6 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g spaghetti
400 g cherrytomaatjes
200 g boerenkool
20 g verse basilicum
80 g Parmezaanse kaas
30 g walnoten
1 teen knoflook
2 eetl. citroensap + rasp
2 klontjes boter

VOORRAADKAST
6 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de bladeren van de boerenkool en blancheer deze 2 minuten. Schep de boerenkool uit het water met een schuimspaan en kook in hetzelfde water de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  3. Pureer de boerenkool, basilicum, 5 eetlepels olijfolie, 20 gram Parmezaanse kaas, de walnoten, knoflook en citroensap en -rasp tot een pesto met een staafmixer of in de blender. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat dunner maken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de boerenkoolpesto door de pasta, voeg wat extra kookvocht en een klontje boter toe zodat er een mooi glanzende saus ontstaat.
  5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de geroosterde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de bladeren van de boerenkool en blancheer deze 2 minuten. Schep de boerenkool uit het water met een schuimspaan en kook in hetzelfde water de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  3. Pureer de boerenkool, basilicum, 10 eetlepels olijfolie, 40 gram Parmezaanse kaas, de walnoten, knoflook en citroensap en -rasp tot een pesto met een staafmixer of in de blender. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat dunner maken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de boerenkoolpesto door de pasta, voeg wat extra kookvocht en een klontje boter toe zodat er een mooi glanzende saus ontstaat.
  5. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de geroosterde cherrytomaten en de rest van de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten in dit recept