Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

25 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Roseval aardappeltjes
1 teentje knoflook
5 g peterselie
sliptongetjes
250 g spinazie 1/2 eetl. crème fraiche
1 eetl. citroensap
50 g roomboter

VOORRAADKAST

75 g bloem
2 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg Roseval aardappeltjes
2 teentjes knoflook
10 g peterselie
sliptongetjes
500 g spinazie 1 eetl. crème fraiche
2 eetl. citroensap
100 g roomboter

VOORRAADKAST

150 g bloem
4 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Kook de Roseval aardappeltjes in circa 15 minuten gaar.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakken en hak de peterselie fijn.
  3. Strooi de bloem op een bord en roer er wat zout en peper door. Wentel de sliptongetjes aan beide kanten door het bloem.
  4. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken in de pan. Roer er 2 eetl. crème fraiche door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit een andere koekenpan met de helft van de boter en bak de sliptongetjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Haal de visjes uit de pan en bewaar ze op een warme plek.
  6. Voeg de overige boter, het citroensap en de fijngehakte peterselie toe aan de pan en roer kort door.
  7. Leg de sliptongetjes op een bord, schep de aardappeltjes en spinazie ernaast en schenk de boter over de vis en de aardappeltjes. Eet smakelijk!

Zo eet je sliptong: neem een mes en een vork en zorg dat de sliptong vrij ligt om te ontgraten. Begin met het wegschuiven van de graten van de zijranden van de vis. Vervolgens kun je aan de bovenkant de twee visfilet eraf pakken met een vork. Verwijder vervolgens de grote graat, de twee andere visfilets blijven over.

Tip: mocht er wat kuit in je vis zitten kan je deze voorzichtig wegschrappen met je vork

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT