Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Simmentaler entrecôte met uienjus en gesmoorde pastinaak

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit Foodies magazine Kerst 2019

VOOR DE ENTRECÔTES

4 Simmentaler entrecôtes (à ca. 180 g)
2 el boter

VOORRAADKAST
1 el olie
grof zeezout
zwarte peper

BENODIGDHEDEN
keukenpapier
aluminiumfolie

VOOR DE JUS
1 el boter
1 ui gesnipperd
½ bosje tijm blaadjes gerist en gehakt

VOORRAADKAST
½ el bloem
500 ml runderfond zelf maken of pot
2 el uienmarmelade zelf maken of pot
zout en peper

VOOR DE PASTINAAK
4 pastinaken
250 g cavolo nero
2 el boter
3 takjes rozemarijn geplukt

VOORRAASKAST
zout en peper
2 el uiencompote

Printen

Bereiding Simmentaler entrecote

De Simmentaler entrecôte heeft een centrale plek in het Foodies menu gekregen. Een heerlijk recept met seizoensgroenten en een fijne, volle jus die het bijzondere Simmentaler vlees compleet tot zijn recht laat komen. 

  1. Verhit voor de jus de boter in een pan en fruit de ui ca. 4 minuten. Voeg de tijm en de bloem toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg al roerend geleidelijk de fond toe. Breng aan de kook en laat kort inkoken. Roer de uiencompote erdoorheen en breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper.
  2. Schil voor de gesmoorde pastinaak de pastinaken en snijd ze in gelijke, langwerpige stukken. Was de cavolo nero, halveer de bladeren en verwijder de dikke nerven. Smelt de boter in een zware pan met deksel. Leg de pastinaken in de boter en bestrooi met zout en peper. Leg het deksel op de pan en smoor de pastinaken op laag vuur 8-10 minuten. Voeg de kool en de rozemarijn toe en zet de deksel terug op de pan. Smoor het geheel nog 5-7 minuten, tot zowel de kool als de pastinaken mooi zacht zijn. Laat staan op heel zacht vuur.
  3. Laat een zware bakpan gloeiend heet worden. Dep de entrecôtes droog met keukenpapier. Verhit de olie in de pan en bak er de entrecôtes ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur in. Zet het vuur lager en voeg de boter toe. Bak de entrecôtes nog 2 minuten verder. Neem uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 4 minuten rusten.
  4. Verdeel de kool en pastinaak over borden. Bestrooi de entrecôtes met ruim grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg op ieder bord een entrecôte. Maak af met de uienjus en serveer direct. Lekker met verse aardappelpuree.

De ronde, zachte smaak van Prisecco Alcoholvrij Inspiration 4.0 sluit prachtig aan bij het zachte karakter van de entrecôte, de kruidige invloeden van tijm en rozemarijn in de jus en de aardse tonen van van de pastinaak.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Simmentaler entrecôte met uienjus en gesmoorde pastinaak

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten