
Chef
Chef Luuk LangendijkSeizoen
winterGang
bijgerechtBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 hokkaida pompoen, gehalveerd
1 (paarse) spitskool, 16 parten
200 gram spruiten, gehalveerd
6 eetl. boter
2 takjes verse tijm, geritst
Zelf in huis halen
6 eetl. sherry azijn
Olijfolie
peper en zout
Seizoensgroenten uit de oven
- Snijd de pompoen horizontaal doormidden. Haal een klein stukje van de onderkant, zodat de helften rechtop kunnen staan. Lepel de pitten uit de pompoen zodat er twee ‘kopjes’ ontstaan. Leg ze op een bakplaat en vul elke helft met een eetlepel boter, peper en zout en een scheutje sherry azijn.
- Laat 5 eetlepels boter smelten in een pannetje. Laat het bruisen tot het licht begint te verkleuren. Voeg een scheutje olijfolie toe, een snufje zout, peper en tijm. Roer hier 3 eetlepels sherryazijn doorheen en zet opzij.
- Snijd de spitskool en spruiten. Leg de groente op en bakplaat samen met de pompoen en verdeel het boter-sherry mengsel erover de spitskool en spruiten. Rooster de groenten 20 minuten in de oven op 170 graden.
- Serveer de geroosterde groenten in een grote schaal op tafel.
Ingrediënten in dit recept
