Chef

Chef Luuk Langendijk

Seizoen

winter

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 hokkaida pompoen, gehalveerd
1 (paarse) spitskool, 16 parten
200 gram spruiten, gehalveerd
6 eetl. boter
2 takjes verse tijm, geritst

Zelf in huis halen
6 eetl. sherry azijn
Olijfolie
peper en zout


Seizoensgroenten uit de oven

  1. Snijd de pompoen horizontaal doormidden. Haal een klein stukje van de onderkant, zodat de helften rechtop kunnen staan. Lepel de pitten uit de pompoen zodat er twee ‘kopjes’ ontstaan. Leg ze op een bakplaat en vul elke helft met een eetlepel boter, peper en zout en een scheutje sherry azijn.
  2. Laat 5 eetlepels boter smelten in een pannetje. Laat het bruisen tot het licht begint te verkleuren. Voeg een scheutje olijfolie toe, een snufje zout, peper en tijm. Roer hier 3 eetlepels sherryazijn doorheen en zet opzij.
  3. Snijd de spitskool en spruiten. Leg de groente op en bakplaat samen met de pompoen en verdeel het boter-sherry mengsel erover de spitskool en spruiten. Rooster de groenten 20 minuten in de oven op 170 graden.
  4. Serveer de geroosterde groenten in een grote schaal op tafel.

Ingrediënten in dit recept

Luuk Langendijk restaurant As

over de Chef - Chef Luuk Langendijk

Wie ooit bij restaurant As in Amsterdam aan tafel heeft gezeten weet het; dit is een bijzondere plek! Onze Chef van de Maand Luuk Langendijk is een echte creatieve fijnproever die in zijn rustieke buitenkeuken op open vuur van de meest eenvoudige ingrediënten iets bijzonders weet te maken. Voor zijn gerechten kiest hij voor de mooiste lokale producten; seizoensgroenten van de volle grond, de beste kwaliteit vlees en Hollandse boerenkazen. We zijn trots dat Luuk al jaren kookt met onze producten en vroegen hem naar hoe het allemaal begon, en waar zijn passie voor koken met lokale ingrediënten vandaan komt.